Kılıçdaroğlu: Canan’ın arkasında koca bir halk var!

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2022 Perşembe 4:49 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 Perşembe 7:52 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında açılan üç davanın cezasının onanması ve hakkında hapis cezası verilmesinin ardından partilileri CHP İstanbul İl Başkanlığı önüne çağırdı. İl Başkanlığı önünde konuşan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’a sesleniyorum sen iki yüzlüsün sen bir zorbasın. Gök gürültüsünü duyuyor musun? Bu gürültü geleceğini çaldığın insanların gürültüsüdür” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında açılan üç davanın cezası onanırken 2 dava ise düşürüldü. Kararın ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın.” ifadeleriyle milletvekillerine çağrıda bulundu. Vekiller ve CHP’li yurttaşlar, İstanbul İl Başkanlığı binası önünde toplandı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN’A: SEN BİR ZORBASIN!

CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Bu ülkeye çektirilen zulme son vereceğiz. Türkiye’yi zulümden ve zalimden kurtaracağız. Erdoğan’a sesleniyorum sen iki yüzlüsün. Sen bir zorbasın. Zulmün ve küstahlığın zor buluyor. Yaklaşan gök gürültüsünü duyuyor musun? Bu gürültü aç bıraktığın emeklilerin, mahallelerini sığınmacılara sattığın yurttaşların gürültüsüdür. Geleceğini çaldığın bu insanların sesini duyuyor musun. Cezalandırmaya çalıştığın Canan’ın arkasında koca bir halk var. Canan yüreklidir, cesurdur, bizimdir”

MİTİNG İSTANBUL’DA OLACAK

“Herkes duysun. 21 Mayıs günü Bursa’da miting yapacaktım artık miting yeri İstanbul’dur.  Mitingi İstanbul’da yapacağım. Zalimin zulmü karşısında asla geri adım atmayacağız. Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek!”

 

Canan Kaftancıoğlu’nun aldığı cezalar onandı

Kılıçdaroğlu’ndan vekillere çağrı: Derhal İstanbul il binamıza gidin