Canan Kaftancıoğlu’nun aldığı cezalar onandı

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2022 Perşembe 3:10 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 Perşembe 11:36 pm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında açılan üç davanın cezası onanırken 2 dava ise düşürüldü.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 5 ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onadı. Yargıtay, Kaftancıoğlu’na iki suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise bozdu. DW Türkçe’den Alican Uludağ Kaftancıoğlu’na verilen cezaların ayrıntılarını paylaştı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin tamamladığı temyiz incelemesine göre  Kaftancıoğlu’na üç suçtan verilen ceza onandı. Buna göre, Kaftancıoğlu’na “kamu görevlisine alenen hakaret etme” suçundan verilen 1 yıl 6 ay 20 gün ile “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak” suçlarından verilen 1 yıl 8 ay hapis cezalarını onadı. Yargıtay, Kaftancıoğlu’na “Cumhurbaşkanına alenen hakaret etme” suçundan verilen 2 yıl 4 aylık hapis cezasını ise 1 yıl 9 aya indirdi ve “düzeltilerek onanmasına” hükmetti. Böylece Kaftancıoğlu’nun toplam üç ayrı suçtan aldığı 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezaları onandı.

KAFTANCIOĞLU’NDAN İLK MESAJ

Kaftancığlu, kendisine verilen ceza ile ilgili, “Memleketime bahar gelmiş. Asla durmak, yılmak, yorulmak yok! Nerede olursak olalım çalışacak, çalışacak umudu örgütleyerek iktidardaki kötülüğü hep birlikte gönderecek, hukukun üstünlüğünü tesis ettiğimizde hep birlikte nefes alacağız…” notu ile paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

“Burada mesele Canan Kaftancı’na ne ceza verildi, nasıl verildi meselesinin ötesinde. Bu ülkede hukukun geldiği nokta ve hukuksuzluğun hepimize yaşattığı mağduriyet. Bundan dolayı merak eden, arayan, soran dostlarıma şunu söylemek isterim ki: Biz iktidardaki kötülüğü gönderinceye kadar bu ülkede sadece Canan Kaftancıoğlu için değil, 84 milyon için hukuku ve hukukun üstünlüğünü sağlayıncaya kadar her şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Asla umudunuzu kaybetmeyin. İktidardaki kötülüğü bizler umudu örgütleyerek göndereceğiz. İşte o zaman bu ülkede gerçek adalet ve hukuk tesis edilmiş olacak.”

İzmir Barosu’ndan Kaftancıoğlu tepkisi: Tehditlerinize aba altından sopa göstermelerinize aldırmıyoruz

Kılıçdaroğlu’ndan vekillere çağrı: Derhal İstanbul il binamıza gidin

Yargıtay’ın Kaftancıoğlu kararına tepki yağdı: İstanbul’un intikamı alınıyor