Muharrem İnce’den sonra CHP’li Aksünger de canlı yayını terk etti

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2020 Salı 9:38 pm - Güncelleme: 15 Temmuz 2020 Çarşamba 1:22 am

Senem Toluay Ilgaz’ın sunduğu “Neden?” programında gergin anlar yaşandı. Programda, CHP PM Üyesi Erdal Aksünger ile MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt tartıştı. Aksünger de yaşanan tartışmanın ardından canlı yayını terk etti.

Haber Global’de Senem Tolunay Ilgaz’ın sunduğu ‘Neden’ programında CHP PM üyesi Erdal Aksünger, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Gazeteci Mehmet Tezkan ve Avukat Ertuğrul Akar gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Avukat Ertuğrul Akar’ın programda tartışılan konu ile alakasız olarak CHP’yi hedef alan sözlerinin ardından CHP PM üyesi Erdal Aksünger canlı yayını terk etti.

Muharrem İnce canlı yayını terk etti: Ben gururumla oynatmam

‘ÇAĞIRSANIZ DA GELMEM ZATEN’

Avukat Ertuğrul Akar, “Sayın vekilime CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun mahkemedeki beyanatı ile cevap vermek istiyorum. Lütfen o çerçevede dinlesin beni. ‘Siyasiler hakarete varan eleştirileri dahi sineye çekmek zorundadırlar.’ Bu CHP’nin il başkanının duruşmadaki beyanatıdır. O minvalde bu konuşmaları değerlendireceğim. Hiç kimse CHP’yi sevmek zorunda değil. İstemeyen de CHP’yi sevmeyenlerle aynı ortama girmez” sözlerinin ardından Erdal Aksünger, “Size soracak değiliz. Zaten çağırsanız da gelmem zaten. Niye? Akla hayale sığmayan hikayelerle tartışamam. Recep Tayyip Erdoğan 75 tane dava açmış, 75 bin…” diyerek yanıt verdi.

‘ALAKASIZCA ERMENİLERE BAĞLADI’

Avukat Ertuğrul Akar’ın yaşanan tartışmada konu ile alakasız olarak söylediği “Ermeniler tepki gösterir diye, vekilim bu tepkiyi gösteriyor” sözlerinin ardından Erdal Aksünger çılgına döndü.

‘BÖYLE BİR TARTIŞMA MI OLUR?’

Aksünger, “Ya sen ne diyorsun? Dalga mı geçiyorsun? Bu ne biçim alaka kardeşim. Ne Ermenileri kardeşim? Bu ne biçim program? Böyle bir program mı olur kardeşim. Böyle iş mi olur? Bırakın Allah aşkına ya. Etnik kökeni nasıl bi yaklaşım gösteriyorsun sen? Ne Ermenileri… Ne alakası… Biz nerden geldik? Başka bir yerden mi geldik? Kusura bakmayın ben böyle bir şey istemiyorum. Böyle bir tartışma mı olur? Çağırmayın böyle programlara bizi” diyerek canlı yayını terk etti.

‘BU DA HEP BENİM BAŞIMA GELİYOR’

Erdal Aksünger’in canlı yayını terk etmesinin ardından programın sunucusunu Senem Tolunay Ilgaz “Bu da hep benim başıma geliyor” diyerek CHP’li Muharrem İnce’nin de canlı yayını terk etmesine göndermede bulundu.