Vekiller atıştı! ‘Senin tuzun kuru, o para kravatına yetmez’

Yayın tarihi: 15 Kasım 2023 Çarşamba 4:10 pm - Güncelleme: 15 Kasım 2023 Çarşamba 4:29 pm

TBMM’de Milli Eğitim Bakanlığı‘na dair bütçe görüşmelerinde CHP Milletvekili Veli Ağbaba ile AKP Milletvekili İsmail Güneş atıştı. Ağbaba, Güneş’in sözlerine sert tepki gösterdi.

TBMM’deki Milli Eğitim Bakanlığı bütçe görüşmelerinde CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş arasında öğretmen tartışması yaşandı.

Ağbaba “Öğretmen yıllık sözleşmelerle çalıştırılıyor, ertesi sene sözleşmenin yenilenmeyeceğinden korkan öğretmenler mobbinge katlanmak zorunda kalıyor. Ek iş yapmak zorunda kalıyor” dedi.

Sözcü’nün haberine göre AKP’li İsmail Güneş, Ağbaba’nın sözlerine “Sen eskide kalmışsın, öğretmen eskiden pazarda soğan, limon, patates satıyordu” diye cevap verdi.

Meclis’te gerginlik! ‘Ağzını topla adi herif’

‘SENİN TUZUN KURU, SEN BİLMEZSİN’

Ağbaba o sözler üzerine şunları söyledi: “Sen nerede yaşıyorsun ya? Öğretmen elden maaş alma, sigortasının eksik yatması gibi birçok sorunla karşı karşıya. Bir ülkede yetişmiş insan gücüne bu kadar eziyet olmaz. Öğretmenlerin birçoğu hâlâ ek iş yapmak zorunda.

Senin tuzun kuru, sen bilmezsin. Haftada 30 saat ders verebiliyorlar, bir ayda eğer haftalık 30 saat çalışırlarsa alabildikleri maksimum ücret 9 bin TL; senin ayakkabı paranı karşılamaz İsmail Güneş , kravat paranı karşılamaz. Hâlâ karşıma geçmiş konuşuyorsun.

Meclis gerildi! “Terörist senin babandır”

‘İNTİHAR EDEN ÖĞRETMENLERDEN UTANMIYORSUN’

İntihar eden öğretmenlerden utanmıyorsun. KPSS öğretmenlik bölümüne başvuran aday sayısı 600 bine dayandı. Milli Eğitim öğretmen ataması yapmak yerine güvencesiz, düşük ücretli istihdamı tercih ediliyor. Bir gecede Mülkiye’de 35 tane hocayı ihraç ettiniz. Boğaziçi’ne iki kez kayyum atadınız. Boğaziçi ve ODTÜ ile uğraşıyorsunuz çünkü ikisi de özgür üniversiteler. Kendinize göre üniversite yaratma peşindesiniz”