Vefa Salman Yalova’da kat imar izninin artırılmasına isyan etti: Bunun adı intihar!

Yayın tarihi: 18 Şubat 2023 Cumartesi 1:35 pm - Güncelleme: 18 Şubat 2023 Cumartesi 1:35 pm

Görevden alınan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Yalova’da binalardaki kat sayısının 6’ya çıkartılmasına isyan etti. Salman, “Bunun adı intihardır” dedi.

Türkiye 6 Şubat Pazartesi gününe 7.7 ve 7.6’lık iki büyük depremle uyandı. Depremler 11 ilde binlerce binanın yıkılmasına neden olurken 40 bine yakın yurttaş da hayatını kaybetti. Depremden sonra Türkiye’deki imar planları tartışılırken, görevden alınan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova’da kat sayısının 6’ya yükseltilmesine sitem etti.

Belediye başkan aday adayı olduğu andan itibaren Yalova’da kat artışına izin vermeyeceğini açıkladığını söyleyen Salman,  “Kat vermem demek siyaseten riskti ama insan hayatı her şeyin üstündeydi” dedi. Salman, kendisi Yalova Belediye Başkanı olmadan önce Yalova’da kat sayısının 4 olduğunu söyleyerek “Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF) üzerindeki bir kentte kat vermek intihardı.” ifadelerini kullandı.

Yalova’da geçtiğimiz ay Belediye Meclis’i kararıyla kat imar izninin 6’ya çıkartılmasına isyan eden Salman, “Bunun adı intihar, bunun adı kent insanına ihanet hala rant peşinde koşuluyor, son depremlerden bile ders alınmadığı ortada. Bu nasıl mantık? Bu nasıl bir sorumsuzluk?” ifadelerini kullandı.

11 ili yıkan deprem felaketinde 13’üncü gün! 39 bin 672 can kaybı