Vedat Milor: Sınıf savaşını fark edemeyecekler

Yayın tarihi: 2 Haziran 2020 Salı 1:53 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2020 Salı 2:51 pm

Uzun yıllardır ABD’de yaşayan Vedat Milor, George Floyd cinayetine ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu. Milor, “Alt gelir grubu beyazlar ırkçı olmaya devam edecekler. Bu açıdan baktıkça da asıl hadiseyi, yani sınıf savaşını fark edemeyecekler” dedi.

Aynı zamanda bir ekonomi uzmanı olan gastronomi yazarı Vedat Milor ABD’de siyah George Floyd’un polis tarafından öldürülmesi ile ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Canan Karatay’ın ‘turp’ açıklamasına Vedat Milor’dan yanıt

Vedat Milor’dan kendisini eleştiren takipçisine: Sana ne hödük

“SINIF SAVAŞINI FARK EDEMEYECEKLER

“Kapitalizmi sömürgecilikten ayrı değerlendirebilmek imkansız. Sömürgecilik de doğası gereği ırkçı. Irkçılık kapitalizmin bir parçası. Alt gelir grubu beyazlar ırkçı olmaya devam edecekler. Bu açıdan baktıkça da asıl hadiseyi, yani sınıf savaşını fark edemeyecekler.

Milor, eğitim gördüğü ve çalıştığı ABD’de ırkçılığın kurumsallaşmış olmasının düşük gelir grubuna mensup beyazların süregelen sınıf savaşlarına “vakıf hale gelmesini” de zorlaştırdığını belirtti.

“Meritokratik sistem işlerine gelse de işin içine güç girince tüm yapı bozuluyor ve sekteye uğruyor. O yüzden liberalizm, kapitalizm ve ırkçılık çok güzel eklemleniyor birbirine” diyen Milor’un paylaşımları şöyle: