Veda vakti geldi mi? Muslera Galatasaray’a ilk kez ‘Evet’ demedi

Yayın tarihi: 20 Kasım 2023 Pazartesi 11:27 am - Güncelleme: 20 Kasım 2023 Pazartesi 11:27 am

Uzun yıllarıdır Galatasaray’da kaleyi koruyan ve kulübün efsaneleri arasında adını yazdıran Fernando Muslera‘nın sözleşmesi sezon sonu sona eriyor. Yönetim görüşmelere başlamasına rağmen tecrübeli file bekçisinin kararını sezon sonunda vereceği öğrenildi.

Yapılan görüşmelerde yönetimin, 37 yaşındaki Muslera’ya 1 yıllık yeni sözleşme teklif ettiği öğrenildi. Galatasaray’a hizmet etmekten onur duyduğunu dile getiren, fakat ülkesine dönme düşüncesi de olan deneyimli eldivenin yönetime, “Burası yuvam. Ancak; geleceğimle ilgili kararı sezon sonunda vermeyi düşünüyorum” şeklinde cevap verdiği öğrenilirken bu yanıt herkesi şaşırttı.

479. KEZ SAHAYA ÇIKACAK

Galatasaray formasıyla 478 kez sahaya çıkan Fernando Muslera, kulübün unutulmaz isimleri arasında yer alıyor. 2 maçta daha oynaması halinde Muslera, 479 kez Galatasaray’da oynayan Sabri Sarıoğlu’nu geride bırakacak. Bu alanda Bülent Korkmaz, 588 karşılaşmayla zirvede bulunuyor.

Fernando Muslera’ya Fair Play ödülü

YENİ KALECİ PLANLARI DA VAR

Yönetimin Muslera’dan gelecek bir olumsuz habere hazırlıklı olunması için planlar da yaptığı iddia edildi. 37 yaşındaki Uruguaylı kaptanın boşluğunu doldurmaya en yakın isim Atalanta’nın 29 yaşındaki Arjantinli file bekçisi Juan Musso.

Atalanta’nın kalesini koruyan 29 yaşındaki Arjantinli eldivenin en az 5-6 yıl Galatasaray’ın 1 numarası olması planlanıyor. Ülkesinin köklü kulüplerinden Racing’de yetişen Musso, 2018’de Udinese’ye 4 milyon, 2021’de de Atalanta’ya 20.5 milyon Euro’ya transfer olmuştu.

Juan Musso

Juan Musso

Kaynak: TELE1