Vatandaşa hakaret eden kaymakam hakkında soruşturma

Yayın tarihi: 27 Mart 2021 Cumartesi 9:29 pm - Güncelleme: 28 Mart 2021 Pazar 3:22 am

Tekirdağ’da koronavirüs denetimine çıkan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, bir dernekte 2 kişinin sigara ve içki içtiğini gördükten sonra, “İşlem yapın, kapatın burayı” dedi. Kuralları ihlal ettiği belirtilen bir kişiye “İndir şu arka ayaklarını” diyen Abban hakkında soruşturma başlatıldı.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde koronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik tedbirler kapsamında denetim yapıldı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın yer aldığı denetimlerde dernekler de denetlendi.

Çerkezköy Bakış TV’nin haberine göre, bir derneğe giren Abban, 2 kişinin sigara ve içki içtiğini gördü. Yurttaşları azarlayan Abban, dernekteki kişilerin üye olmadığını öğrenince, “İşlem yapın, kapatın burayı. Bu kül tablaları ne?” dedi. Bu sırada bir kişinin “Var mı sigara içen?” sorusu üzerine Abban, “Gördüm seni dışarıdan. İndir şu arka ayaklarını. İşlem yapın, kapatın burayı” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Atilla Selami Abban hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. İnce, “Koronavirüs salgınına dair denetimler vali ve kaymakamların koordinesinde ve bizzat iştiraki ile başarıyla sürdürülmekle beraber zaman zaman sürecin getirdiği olumsuz davranışlara da şahit olunmaktadır. Bu kapsamda Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirlere aykırı davrandığı açıkça belirli olan bir işyerine müdahale ederken tasvip etmediğimiz bir diyaloğa giren Kaymakamımız hakkında ilgili birimlerimizce gerekli soruşturma başlatılmıştır” dedi.