Vatandaş sandığa ‘ekonomi’ ve ‘deprem’ gündemiyle gidecek

Yayın tarihi: 6 Nisan 2023 Perşembe 11:20 am - Güncelleme: 6 Nisan 2023 Perşembe 11:23 am

İTAM’ın gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türkiye’deki en önemli sorun açık ara ekonomi oldu. İktidarın deprem sürecini ‘başarısız’ bir şekilde yönettiğini belirtenlerin oranı ise yüzde 60’a dayandı.

İktidarın politikaları nedeniyle enflasyonda yaşanan artış, fiyat etiketlerine yansımaya devam ediyor. Yaşanan ekonomik kriz Türk lirasının alım gücünü günden güne eritirken, yurttaşlar temel ihtiyaçlarını karşılamakta dahi güçlük yaşıyor.

İletişim ve Toplum Araştırmaları Merkezi’nin (İTAM) 11 Mart ile 22 Mart tarihleri arasında bin 115 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmaya göre, ekonomik kriz yurttaşın bir numaralı gündemi olurken, Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketi de vatandaşların önem verdiği süreçlerden biri oldu.

EKONOMİ BİR NUMARALI GÜNDEM

Araştırmaya katılanların yüzde 43,2’si ülkenin en yakıcı sorununun “ekonomi” olduğunu belirtirken, yüzde 37’si ise hükümetin depreme ilişkin performansının “çok başarısız” olduğu görüşünü paylaştı.

En büyük banknot 1 kilogram kıyma almıyor

Araştırma sonuçlarında, iktidarın depremin ardından bölgeye yeterli yardımı ulaştırmadığı, arama kurtarma çalışmalarını yeterince organize edemediği, havaalanı ve yolların çökmesi sonucu lojistik faaliyetlerinin aksadığı eleştirileri yer aldı.

Depremde yitirdiğimiz can sayısına yenileri eklendi

ERDOĞAN’A KESİNLİKLE OY VERMEM DİYENLERİN ORANI 46.6

Araştırmada seçim öncesi dikkat çeken başka bir konu da katılımcıların “kesinlikle oy vermem” dedikleri aday sorusu oldu. Bu soruya Erdoğan yanıtını verenlerin oranı yüzde 46,6 olurken Kılıçdaroğlu diyenlerin oranı yüzde 44,3 olarak kayda geçti.