Vatandaş isyan etti: Sabah akşam zam!

Yayın tarihi: 9 Haziran 2022 Perşembe 11:35 am - Güncelleme: 9 Haziran 2022 Perşembe 11:35 am

Bitlis’te yaşayan bir vatandaş, AKP’nin yanlış politikalarına isyan etti. İş bulamayan vatandaş, “50 yaşındayım, bu kadar zam görmedim. Her gün zam. Sabah kalkıyorsun zam, akşam kalkıyorsun zam. Bu gece iki tane yine geldi.” dedi.

AKP’nin yanlış ekonomik politikaları vatandaşı isyan ettirdi. Bitlis’te ziyaretlerde bulunan CHP‘li Levent Gök ve Sezgin Tanrıkulu’na, vatandaşlar sorunlarını anlattı. İş bulamadığı için günlük olarak yevmiyeli çalıştığını söyleyen bir vatandaş, “Günlük bulursak geçiniriz. Günlük bulamazsak geçinemeyiz. Bu arkadaşların hepsi böyle. 50 yaşındayım, bu kadar zam görmedim. Her gün zam. Sabah kalkıyorsun zam, akşam kalkıyorsun zam. Bu gece iki tane yine geldi. Bir gram altın olmuş bin TL. Asgari ücretle çalışan arkadaşımız 4 gram altın alabiliyor. Allah var ya. İnşallah değiştireceğiz” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZA EKMEK GÖTÜREMİYORUZ”

Gök ve Tanrıkulu’nun ziyaret ettiği bir başka vatandaş ise pahalılıktan dert yanarak, “Sayın vekilim, sabah biz nasıl geliyoruz, beşte, namazı kıldığımız zaman; akşam, elde sıfır evimize gidiyoruz. Herhangi bir kimse bize destek çıkmıyor. 8-9 milyar lira (8-9 bin TL’yi kastediyor) da kira veriyorum. Hiçbir şey yapamıyorum. İşler yok ki. Her taraf kapalı. Her taraf toz duman içerisinde. İki yıl zaten pandemiden bir şey yapamadık. Çocuklarımıza bir ekmek götüremiyoruz.” dedi.

“BU NASIL ADALET?

Ziyaret esnasında bir vatandaş, “Ben, 50 sene esnaf oldum, şimdi taze işçiyim. Bu yaştan sonra paspasçılık yapıyorum. Benim çocuğum 75 puan aldı, adam 45 puan almış; çocuk gelişimi bitirmiş, almadılar. Bu nasıl adalet?” diyerek isyan etti.

CHP’li Kılıç: Nebati’ye ‘İktisada Giriş’ kitabı hediye etmek istiyorum