Varank’tan ‘Soyunuz Vikingler’e mi dayanıyor’ sorusuna yanıt

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2021 Çarşamba 11:36 am - Güncelleme: 5 Mayıs 2021 Çarşamba 11:39 am

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Soyunuz Vikinglere mi dayanıyor?” sorusuna “Sülalemizin fiziksel özelliklerine ve soyadımızın tarihi gelişimine baktığımda böyle bir ihtimalin olduğunu düşünüyorum” diye yanıt verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,  AKP’nin sosyal medya hesabından, ’10 Soru 10 Cevap’ adıyla gerçekleştirilen etkinliğin ilk konuğu oldu. Instagram üzerinden kendisi, ailesi, bakanlığının faaliyetleri ve Türkiye’ye ilişkin soruları video mesajla yanıtladı.

ŞAHSİ ARABANIZ VAR MI?

Bakan Varank, “Şahsi arabanız var mı, varsa modeli nedir? Araba sürerken özellikle dinlediğiniz bir parça var mı?” sorusu üzerine, şahsi araba olarak bir pikap kullandığını söyledi. Varank, “Çünkü fırsat bulabilirsem doğayla baş başa kalmayı çok seviyorum. Arabada, ailemizin en küçük üyesi İlhan Yahya Varank hangi parçayı dinlemek istiyorsa o parça çalınıyor” dedi.

SOYUNUZ VİKİNGLERE Mİ DAYANIYOR?

“Soyunuz Vikinglere mi dayanıyor?” sorusu üzerine, Vikingler ya da Varangiyanlar meselesine DNA testi de dahil olmak üzere kafa yorduğunu anlatan Varank, “Sülalemizin fiziksel özelliklerine ve soyadımızın tarihi gelişimine baktığımda böyle bir ihtimalin olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HİÇ ESNAFLIK YAPTINIZ MI?

Varank, “Sayın Bakan’ım, sizde elindeki malı çok iyi satan esnaf tipi var, hiç esnaflık yaptınız mı?” sorusunu, “Evet, esnaflık yaptım. Çocukluğum Mahmutpaşa’da geçti. Hem babamın dükkanında çalıştığım zamanlar oldu hem de lisedeyken tek başına yönettiğim dükkanımız oldu. Dolayısıyla bu işleri bir parça biliyorum” diyerek yanıtladı.

MAAŞINIZ NE KADAR?

Bakan Varank’a maaşının ne kadar olduğu da soruldu. Türkiye’de bakan maaşlarının milletvekillerininkiyle aynı olduğunu söyleyen Varank, “Rakam telaffuz etmeyelim ama maaşımız Kılıçdaroğlu’nun (CHP Genel Başkanı) maaşından az. Çünkü biliyorsunuz o aynı zamanda emekli olduğu için çift maaş alıyor” dedi.

Babacan: Bana fren Ali diyorlardı