VAR hakeminin eşi açıkladı, Ahmet Çakar sert tepki gösterdi: Alper Ulusoy derhal görevden alınmalı

Yayın tarihi: 3 Kasım 2023 Cuma 4:12 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2023 Cuma 4:19 pm

Galatasaray‘ın bu akşam evinde Kasımpaşa’yla oynayacağı maçta VAR hakemi olan Alper Ulusoy ile alakalı VAR hakemi Hakan Ceylan‘ın boşanma aşamasındaki eşi Leyla Ceylan çok konuşulacak iddialarda bulundu. Ceylan, Alper Ulusoy’un FIFA’ya sahte sağlık raporu gönderdiğini öne sürdü.

Trendyol Süper Lig’de 11. hafta heyecanı bu akşam oynanacak Galatasaray- Kasımpaşa karşılaşmasıyla başlayacak. Arda Kardeşler’in düdük çalacağı, VAR hakemi olarak ise Alper Ulusoy’un görev alacağı karşılaşmanın başlamasına saatler kala gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya atıldı. Süper Lig’de Video Yardımcı Hakemi (VAR) olarak görev yapan Hakan Ceylan’ın boşanma aşamasındaki eşi Leyla Ceylan, Süper Lig’de düdük çalan eşi Hakan Ceylan ile Koray Gençerler ve Alper Ulusoy’un FIFA’ya eski tarihli sahte rapor sunduklarını öne sürdü.

Alper Ulusoy

“SAHTE RAPOR ALDILAR”

Yeni Asır’ın sorularını yanıtlayan Leyla Ceylan, “FIFA, liste için Türkiye’den 3 hakem ismi istiyor. Sonra FİFA’ya VAR hakemi, video hakemi gönderiyorum sana diye 3 isim veriliyor. Türkiye’nin kontenjanı 3 kişi. Şimdi bu isimler verildikten sonra FIFA’nın verdiği tarihler arasında gönderilen hakem listesindeki isimlerin sağlık kurulu raporu almasını istiyor. Ancak isimleri verilen hakemler bu tarihi kaçırıyor. Bu Hakemler arasında Hakan Ceylan da var. Bütün hakemlerin atamasını yapan, Ali Koç’un ‘İzmirli bir grup var, terör estiriyorlar’ dediği grupta Tolga Özkalfa var. Ondan sonra Tolga Özkalfa’yla Alper Ulusoy konuşuyor. Ulusoy da VAR hakemlerinin en kıdemlisi. İkinci sırada da eşim Hakan geliyor. Hakan diyor ki; ‘Alper bizi FIFA yapacaklar.’ O da ‘Sağlık raporu şeyimizi kaçırdık’ diyor. Hakan da, ‘Sen sus’ diyor. Bunlar sağlık raporlarının hepsini başvuru tarihi geçtikten sonra eski tarihli alıyor. Ali Koç zaten bu isimleri vermişti. Koray Gençerler’in adını veriyor. Hakan’ın adını veriyor, bir de Alper’in adını veriyor. Hepsi doğru.” dedi.

Türk futbolunda yasak aşk! Eski MHK Başkanı Lale Orta ile FIFA kokartlı hakemin ilişkisi olduğu iddiası

“GÖRÜNTÜLERİ EŞİM HAKAN VERDİ”

Boşanma davası açtığı eşi Hakan Ceylan’ın yayıncı kuruluşa görüntü sızdırdığını ve eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta’ya da görüntü verildiğini öne süren Leyla Ceylan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Lale Orta, Hakan’ın VAR odasında maçı sırasında içeri giriyor, görüntüleri alıyor, aldığı görüntüleri de direkt olarak yayıncı kuruluşa gönderiyor kendisi. Çünkü bir önceki sezon kendisi Trio programında çalışıyordu. Orada görevliydi. O Trio’yu 3 kişi sunuyor. Onlardan bir tanesi oydu. O yüzden onlarla da ilişkisi iyi olduğu için direkt olarak görüntüyü alıyor ve kendisi gönderiyor.” açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe’nin bir maçı. Koray Gençerler var. Lale Orta gitmiş almış, Hakan mı vermiş diyor Ali Koç. Çünkü orada benim bildiğim kadarıyla Hakan VAR hakemi. Öteki de Koray Gençerler. O yüzden zaten Hakan ile Lale Orta’nın arasında dedikodu çıkıyor. Bunlar diyorlar ki Hakan verdi bu görüntüyü. Evet eşim Hakan veriyor.”

AHMET ÇAKAR: AÇIĞA ALINMALARI GEREKİYOR

Leyla Ceylan’ın açıklamaları kısa süre içerisinde sosyal medyada gündem olurken eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar, yaşananların ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak her üç hakeminde açığa alınması gerektiğini söyledi.

Çakar açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“TFF daimi genel kurul üyesi olarak TFF’ye ihtaren bildiriyorum.VAR hakemi Hakan Ceylan’ın eşinin iddiaları vahim olup, başta Hakan Ceylan, Alper Ulusoy ve bazı VAR hakemlerinin sahte sağlık raporu ile maçlara çıktıkları bahisle hepsinin açığı alınmaları gerekmektedir. İhtaren bildirmeye devam ediyorum. Galatasaray-Kasımpaşa maçının Var hakemi Alper Ulusoy derhal görevden alınmalı ve bir baska hakem görevlendirmelidir.

VAR hakemi Hakan Ceylanın eşine göre Adana Demirspor-Fenerbahçe maçının gizli Var kayıtlarını da Ali Koç a gönderilmek üzere MHK başkanı Lale Orta ya kocası Hakan Ceylan sızdırmış….TFF derhal göreve başlayın. TFF daimi genel kurul üyesi olarak talebimdir.

Şimdi İzmir den eski bir hakem arkadaşım aradı. Gerek Ali Koç gerekse Var hakemi hakan Ceylan ın eşi Leyla Ceylan ın bahsettikleri İZMİR HAKEM ÇETESİNİN , gizli yazışma ve telefon konusmalarında kod adı “TOSUNCUKLAR” imiş…”