Van’da çığ felaketi! 1 ölü 12 yaralı

Yayın tarihi: 26 Şubat 2024 Pazartesi 11:04 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2024 Pazartesi 11:04 pm

Van’da düşen çığın sürüklediği yolcu minibüsünde bulunan 1 kişi hayatını kaybederken 12 kişi de yaralandı.

Van istikametinden Hakkari’nin Yüksekova ilçesine seyir halinde olan Adil Çavlı yönetimindeki yolcu minibüsü, düşen çığın etkisiyle sürüklenerek kar kütlesi altında kaldı. Minibüsteki bulunan yolculardan biri hayatını kaybederken, 12 kişinin bazıları da kendi imkanlarıyla kurtuldu. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE , itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan çalışmalar sonucu minibüsün içinde kalan diğer yolcular da ekipler kurtarılarak Van’daki hastanelere sevk edildi. Bölgede çığın etkisiyle kapanan kara yolunun açılması için de ekipler çalışma başlattı.

Ardahan’da Çığ felaketi! 4 ev karlar altında kaldı

AFAD: 1 VATANDAŞIMIZIN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

AFAD, sosyal medya platformu X’ten şu bilgilendirmeyi yaptı:

“Bugün saat 19.14 sıralarında Van ilimiz Başkale ilçesinde bir minibüsün üzerine çığ düştüğü bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine #AFAD, 112 Sağlık ve Jandarma ekipleri sevk edilmiştir. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 12 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmış olup bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.”

YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da şu açıklamayı yaptı:

“Bu akşam Van Başkale ilçemiz 32 Virajlar Mevkiinde yolcu minibüsü üzerine çığ düşmüş, olay yerine Van İl Afad’dan 5 araç, 20 personel ile 112 Sağlık ve Jandarma ekiplerimiz derhal sevk edilmiştir. Edinilen ilk bilgilere göre çığ altında kalan minibüsten 12 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmış, 1 vatandaşımız ise maalesef hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

 

Kaynak: TELE1