Van Büyükşehir Belediyesi’nden ‘konserde İsrail bayrağı’ haberlerine suç duyurusu

Yayın tarihi: 22 Nisan 2024 Pazartesi 6:57 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2024 Pazartesi 6:57 pm

Van Büyükşehir Belediyesi düzenlediği konsere ilişkin ‘Katil İsrail bayrağı açıldı’ haberlerini yalanladı ve suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Van Büyükşehir Belediyesi düzenlediği konserde “Katil İsrail bayrağı açıldı” iddiasını yalanlayarak haber yapan kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını duyurdu. Açıklamada haberlerin belediyeyi ‘karalama, kara propaganda kamuoyunu yanıltıcı’ olduğu vurgulandı.

Belediyenin açıklaması şöyle:

“Son iki gün içinde bazı haber sitelerinde Van Büyükşehir Belediyemiz ile ilgili asılsız, kamuoyunu yanıltıcı, yalan haberler yer almıştır. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenlendiği iddia edilen Konserde Katil İsrail Bayrağı açıldı’ haberlerinin tamam gerçek dışıdır. Belediyemizin yönetime geldiği günden bu yana habere konu olan hiçbir etkinlik ve konser düzenlenmemiştir. 31 Mart yerel seçimlerinde 14 Belediyenin tamamını kazanan, Kayyım politikalarına gerekli cevabı veren halkımızın iradesi karalanmaya çalışılmaktadır.

İsrail tarafından Gazze katliamının başladığı günden bu yana İsrail’le her türlü ticari ilişki yürüten kesimlere ilişkin her hangi bir haber yayınlamayan, basın etik kurallarına uymayan, iktidara yakın basın kuruluşları yalan haberlerle belediyemizi karalanmaya çalışmaktadır.”

Belediyenin AKP’ye yakın Sabah Gazetesi’nin ilk haberi yayınladığı ve sonrasında kaldırdığı ifade edilirken, yine AKP’ye yakın sırasıyla; Mynet, Günebakış, Yeni Akit, Karaman Postası, birkaç YouTube sayfası ile Diriliş Postası Gazetesinin Instagram sayfaları gibi medyaların haberi yayınladığı kaydedildi.

Açıklamada “Van Büyükşehir Belediyesinin karalamak için yalan ve kara propaganda yürüten basın yayın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunup gerekli yasal işlemler başlatılmıştır” denildi.

Kaynak: TELE1