Vali Yerlikaya ve İmamoğlu katıldı! İstanbul’da karla mücadele toplantısı

Yayın tarihi: 10 Aralık 2022 Cumartesi 9:27 am - Güncelleme: 10 Aralık 2022 Cumartesi 9:28 am

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla “Olumsuz Hava Koşulları ve Karla Mücadele Tedbirleri Toplantısı” düzenlendi.

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Hasdal Yerleşkesi’nde, “Olumsuz Hava Koşulları ve Karla Mücadele Tedbirleri Toplantısı” düzenlendi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, bölge ve il müdürleri ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre Ali Yerlikaya, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün aşırı ya da kuvvetli yağış ihtimaline dair bildirimi doğrultusunda, ilgili vali yardımcılarının sorumlu bulundukları bölgelerde aktif görevli olacaklarına işaret ederek, acil hallerde vatandaşa beslenme-ikram hizmeti sunmak üzere Kızılay’ın 101 noktada, 162 araç, 300 personel ve 2 bin gönüllü ile görev yapacağını söyledi.

Yerlikaya, “İlimizde müdahale noktası olarak belirlenen ve müdahale ekiplerinin bekleyeceği, Büyükşehir Belediyesi, Karayolları, Jandarma, Emniyet, Sağlık ve Kızılay ekiplerinin bulunacağı noktalar dijital harita sistemi üzerinde işlendi” şeklinde konuştu.

EKREM İMAMOĞLU’NDAN ORTAK AKIL VURGUSU

Ekrem İmamoğlu ise süreçle ilgili ortak akıl vurgusu yaptı. İmamoğlu, “Birlikte hareket ettiğimizde, sizlerin liderliğinde çalışma arkadaşlarımızla süreci bu şekilde yönettiğimiz takdirde inşallah hiçbir sorun yaşamayız. Sunum yapan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Sürecin ortak akıl ile yürütülmesi sorunları çözüyor. Uygulamalara vatandaş desteği ve toplumsal katılımı önemsiyoruz. İnşallah bereketli bir kış diliyoruz. Hepimize başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Meteoroloji’den fırtına uyarısı! “Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmelerine karşı dikkatli olun”