Meteoroloji’den fırtına uyarısı! “Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmelerine karşı dikkatli olun”

Yayın tarihi: 10 Aralık 2022 Cumartesi 9:03 am - Güncelleme: 10 Aralık 2022 Cumartesi 9:03 am

Meteoroloji, Marmara ve Kıyı Ege’de meydana gelecek fırtına için , “Çatı Uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara Bölgesi başta olmak üzere Ege ve Batı Karadeniz’de hafta sonu lodos bekleniyor. Şiddetli rüzgar beraberinde kuvvetli yağışları da getirecek.

Hava sıcaklığından önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Fırtına uyarısı yapılan tahminlerde şu ifadelere yer verildi:

“Yağışların; Çanakkale’nin güneyi ve Balıkesir’in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (20 – 50 kg / m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgarın Marmara ve Kıyı Ege’de güneyli yönlerden kuvvetli (40 – 80 km / saat) ve kısa süreli fırtına şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek Ulaşımda aksamalar, Çatı Uçması, Ağaç ve direklerin devrilmesi, Soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Selçuk Geçer’den elinde dolar tutanlara uyarı!