Vali doğal gaz demişti! Yenişafak Kadıköy’deki evde bomba yapıldığını iddia etti

Yayın tarihi: 11 Ekim 2022 Salı 8:21 am - Güncelleme: 11 Ekim 2022 Salı 8:28 am

Yandaş Yenişafak gazetesi Kadıköy’de önceki gün bir dairede meydana gelen patlamanın bomba kaynaklı olduğunu iddia etti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamanın doğal gaz olduğunu söylemişti.

Kadıköy Fikirtepe Mahallesi’nde üç katlı binanın ikinci katında meydana gelen patlamada üç kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından İstanbul Valiliği, patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğunu açıkladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıklamasında “Kadıköy Fikirtepe’de meydana gelen doğal gaz patlamasında maalesef 3 kişi yaşamını yitirdi” ifadelerini kullandı. Daha sonra İGDAŞ ve Ekrem İmamoğlu’ndan gelen açıklamada patlamanın doğalgaz kaynaklı olmadığı söylendi.

Çelişkili açıklamaların ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu patlamaya ilişkin soruşturma başlattı.

İstanbul Valiliği doğal gaz demişti! Kadıköy’deki patlamaya terör soruşturması

 VALİ ‘DOĞALGAZ’ DEDİ YENİŞAFAK ‘BOMBA’

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın ‘doğalgaz’ açıklamasına rağmen iktidara yakınlığı ile bilinen Yenişafak gazetesi patlamanın infilak eden bomba nedeniyle meydana geldiğini iddia etti.

Yenişafak’ta yer alan haberde şu ifadeler kullanıldı:

” Yangının hemen ardından İstanbul Emniyeti’ne bağlı birimler anında olay yerine giderek çevrede güvenlik önlemi aldı. İGDAŞ ekiplerinin yaptığı incelemede patlamanın meydana geldiği dairede doğal gaz hattının bulunmadığı tespit edildi. Olayı çok yönlü araştıran polis ekipleri patlamada yaralanan ve hastahanede hayatını kaybeden M.K.’nın terör bağlantısını ortaya çıkardı. 64 yaşındaki M.K.’nın terör örgütü TKP-ML üyesi olduğu ve işlediği cinayetten dolayı müebbet hapis cezası aldığı öğrenildi. Şeker hastası olan ve bir bacağı kesilen M.K’nın 2020 yılında ceza evinden tahliye edildiği de belirlendi. M.K.’nın, patlamanın yaşandığı binanın sahibi olduğu, havai fişeklerde bulunan patlayıcı maddelerden bomba yapmaya çalıştığı ancak bombanın infilak ettiği de iddia edildi. İstanbul Emniyeti’nin patlamayla ilgili başlattığı çok yönlü çalışma sürüyor.”

 

İmamoğlu olay yerinde: Patlamanın olduğu dairede doğal gaz tesisatı yok