İstanbul Valiliği doğal gaz demişti! Kadıköy’deki patlamaya terör soruşturması

Yayın tarihi: 10 Ekim 2022 Pazartesi 12:16 pm - Güncelleme: 10 Ekim 2022 Pazartesi 12:51 pm

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadıköy’de meydana gelen patlamaya terör soruşturması başlattı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya dün önce patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğunu açıklamış ardından da bunu revize etmişti. İmamoğlu ise daire doğal gaz sisteminin olmadığını söyledi.

Kadıköy Fikirtepe Mahallesi’nde üç katlı binanın ikinci katında meydana gelen patlamada üç kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından İstanbul Valiliği, patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğunu açıkladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya dün akşamki açıklamasında “Kadıköy Fikirtepe’de meydana gelen doğal gaz patlamasında maalesef 3 kişi yaşamını yitirdi” ifadelerini kullandı.

İGDAŞ: DAİREDE DOĞAL GAZ BAĞLANTISI YOK

Ali Yerlikaya’nın açıklamasının ardından Murat Ongun, İGDAŞ’ın açıklamasını paylaştı. Ongun açıklamasında, dairede doğal gaz bağlantısının olmadığını ifade etti.

VALİLİK AÇIKLAMAYI REVİZE ETTİ

Ongun’un açıklamasının ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıklamasını revize etti. Son açıklamada doğal gaz ayrıntısına yer verilmeyerek, inceleme yapıldığına dikkat çekildi.

İMAMOĞLU: BİNADA DOĞAL GAZ TESİSATI YOK

Patlamanın olduğu bölgeye bu sabah Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ile birlikte giderek incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, binada doğal gaz tesisatının olmadığını ifade etti. İmamoğlu konuşmasında şunları söyledi:

“Şunu net ifade edebiliriz; görünen, binanın sağlam kalan tek dairesinde doğalgaz aboneliği var ve o aboneliğin olduğu dairede de hiçbir patlama yok. Diğer patlamanın olduğu ve büyük hasar alınan iki dairede de doğalgazla ilgili tesisat yok. Doğalgazla ilgili abonelik de yok. Şu an için durum böyle. Tabii hayatını kaybedenler açısından üzgünüz. Böyle bir olay olsun istemezdik. İçeride ne patlamalara sebep oldu ne yangına sebep olduğu, adli tespitler yapıldıktan sonra, açıklamayı dinledikten sonra netleşecek. Ama şunu ifade edeyim: Biraz acele bir açıklama yapılmış. Ki biz, zaten sürecin farkındaydık ve o dairede gazla ilgili herhangi bir şey olmadığına vakıftık.”

TERÖR SORUŞTURMASI

Çelişkili açıklamaların ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu patlamaya ilişkin soruşturma başlattı.

Kadıköy’deki patlamanın şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı!

İmamoğlu olay yerinde: Patlamanın olduğu dairede doğalgaz tesisatı yok