Uzmanlar, en güvenli yolculukların sırrını açıkladı

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2019 Çarşamba 10:45 am - Güncelleme: 14 Ağustos 2019 Çarşamba 10:45 am

En güvenli yolculukların nasıl yapılacağı ile ilgili çeşitli öneriler bulunuyor. Kimi dikkatli araç kullanımından kaynaklı olduğunu düşünürken bazıları da bunun daha çok şans faktörü ile ilgili olduğunu düşünüyor. Uzmanlar, bu soru işaretlerine son nokta koymayı başardı. İşte haberimizin detayları.

Her yolcu türü için aynı güvenlik önlemlerinin yeterli olacağını söylemek mümkün değil. Örneğin uçak yolculukları için alacağınız küçük önlemler tren yolculuklarında pek işe yaramayabilir. Bu nedenle her taşıt türü için farklı bir güvenlik önlemi almak çok daha mantıklı görünüyor.

Dünyanın en güvenli yolculuklarından birisi olarak bilinen havayolu yolculukları bazen kazalara sahne olabiliyor. Bilim insanları eğer uçaklarda kuyruk kısmında oturulursa kazadan kurtulma oranının %40 daha fazla olduğunu ifade ediyor.

Yine aynı bilim insanları tarafından yapılan açıklamaya göre, tren yolculuklarında en güvenli nokta orta vagon. Bunun nedeninin ise arka taraftan gelen bir trenin çarpma ihtimali veya ön taraftaki başka bir trenle kafa kafaya gelme riski olduğu düşünülüyor. Otobüs yolculuklarında ise yine aynı şekilde orta bölgelerin çok daha güvenli olduğu ifade ediliyor.

Samsung Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 10 Plus ön inceleme

Muhtemelen gündelik hayat içerisinde birçok kez yolculuk yapıyorsunuzdur. Peki sizce de bu tür taşıtlarla yapılan yolculuklarda oturulan koltuğa göre kaza riskini azaltmak mümkün mü? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.