Uslu: Kılıçdaroğlu’nun danışmanı değilim, herhangi pozisyona da atanmadım

Yayın tarihi: 26 Aralık 2020 Cumartesi 9:43 am - Güncelleme: 26 Aralık 2020 Cumartesi 9:45 am

Bir dönem kamuoyu araştırma şirketi ANAR’ın genel müdürlüğünü yapan ve dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığına getirildiği iddia edilen İbrahim Uslu’dan yalanlama geldi. Uslu konuyla ilgili, “CHP üyesi olmadığım gibi, herhangi bir idari/siyasi pozisyona da atanmadım. CHP’ye seçmen profilleri ve oy verme davranışı ile ilgili veri analizi konusunda belirli bir süre ile kurumsal hizmet sunacağım” açıklamasını yaptı.

HaberTürk’ten Kübra Par’a konuşan İbrahim Uslu, “CHP için kamuoyu araştırmaları mı hazırlayacaksınız?” sorusuna, “Hayır, CHP çok sayıda kaynaktan araştırma alıyor ama onların analizini yapma ve doğru politikaları oluşturma noktasındaki eksikleri gidermek için belli bir süre danışmanlık yapacağım” yanıtını verdi.

Uslu, muhalefetin parlamenter sisteme dönüş çağrısına ilişkin ise, “Muhalefet çok parçalı bir yapı. Üstelik her parti kendi içinde de farklı parçalardan oluşuyor. Ortak bir zeminde buluşmaları çok zor çünkü bir lider diğer lider ile aynı fikirde olsa bile dönüp kendi partisi içindeki farklı yapıları ikna etmekte zorlanıyor. Dolayısıyla parlamenter sisteme dönüş gibi bir üst değere ihtiyaç duyuyorlar” diye konuştu.

Uslu, bir dönem AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi danışmanlığını yapmıştı.

YAZININ TAMAMI 

NE OLMUŞTU?

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, bir dönem kamuoyu araştırma şirketi ANAR’ın genel müdürlüğünü yapan siyaset danışmanı İbrahim Uslu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığına getirildiğini ve genel merkezde yer tahsis edildiğini yazmıştı.

Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken transfer… Erdoğan’ın danışmanı CHP’ye geçti