Üsküdar’da doğal gaz patlamasının gerçekleştiği binanın yıkımına başlandı

Yayın tarihi: 7 Şubat 2022 Pazartesi 7:49 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2022 Pazartesi 9:58 pm

Üsküdar’da öğlen saatlerinde 3 katlı bir binada şiddetli patlama meydana geldi. Doğalgaz kaynaklı olduğu tahmin edilen patlamada 2’si ağır 4 kişi yaralandı. Patlamanın gerçekleştiği binanın yıkımına başlandı.

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde Hükümet Konağı ve Nev Çarşı yakınlarındaki 3 katlı bir binada şiddetli bir patlama gerçekleşti. Doğal gaz kaynaklı olduğu tahmin edilen patlamada, 2’si ağır 4 kişi yaralandı.  Yaralıların tedavileri çevredeki hastanelerde devam ediyor.

5 BİNA TAHLİYE EDİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “İstanbul Üsküdar’da bir binada gerçekleşen patlama nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Patlamada hasar gören ve etki alanındaki 5 bina tahliye edilmiş olup İl Müdürlüğü ekiplerimizce hasar tespitine başlanmıştır” dedi.

Dairenin kullanılamaz hale geldiği patlama nedeniyle bina da büyük oranda hasar aldı. Olay yerine gelen iş makineleri, kullanılamaz hale gelen binanın yıkımına başladı.

VALİ YERLİKAYA İNCELEME YAPTI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Üsküdar’da patlama olan binada inceleme yaptı. Daha sonra açıklamalarda bulunan Yerlikaya, şunları söyledi:

“Belediye Başkanımız Hilmi Başkandan öğrenmiş olduğum 88 ruhsatlı olan bu apartmanımızda 42 vatandaşımız barınıyor. Kaymakamımızın süratle ilçe nüfus  müdürlüğünden temin ettiği bilgi bu yönde. Biz otelde kalmaları için önerimizi yaptık, bu noktada düşünce beyan eden kardeşlerimizi de otellerde misafir ediyoruz.”

Üsküdar’da bir binada şiddetli patlama: İkisi ağır 4 yaralı

“EN KISA ZAMANDA 14 DAİRE SAHİBİNE TESLİM EDİLECEK.”

“Onlar da otelde kalmak isteyen akrabalarında kalmak isteyen… Tercihleri onlara bıraktık. Onların da yanlarında olduğumuzu gösterdik. Bu apartmanla ilgili belediyemiz hemen yapı kararını aldık. Hemen yıkıma başlandı. Yaklaşık 1 saat önce 19.00 itibariyle yıkıma başlandı. Yarın biz yıkımı tamamlayacağımızı düşünüyoruz. Bu apartmanımız en kısa zamanda 14 daire sahibine inşallah teslim edilecek.”

“Hemen yarın sabah Kaymakamlığımız, İlçe Belediyemiz ve Valiliğimiz 14 daire sahibine 50’şer bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz. Evleri yapılıncaya kadar kira yardımını bakanlığımız üstleniyor. Tedbir amaçlı bu gecelik boşaltılan o 4 binadaki vatandaşlarımız başta olmak üzere komşularımızdan camı çerçevesi kırılan, buna benzer hasarları olanlarla ilgili de gereği yapılacak. Tekrar geçmiş olsun diyoruz.  Gerçekten üzüntümüz çok büyük. Lütfi Kırdar’daki ağır yaralı kardeşimize hep birlikte dua ediyoruz. En kısa zamanda sağlığına kavuşsun diye dua ediyoruz. ” şeklinde konuştu.

Üsküdar’da Halk Ekmek büfesi krizi