Üsküdar’da bir binada şiddetli patlama: İkisi ağır 4 yaralı

Yayın tarihi: 7 Şubat 2022 Pazartesi 1:53 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2022 Pazartesi 7:44 pm

Üsküdar’daki 3 katlı bir binada şiddetli patlama meydana geldi. Doğalgaz kaynaklı olduğu tahmin edilen patlamada 2’si ağır 4 kişi yaralandı.

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde Hükümet Konağı ve Nev Çarşı yakınlarındaki 3 katlı bir binada şiddetli bir patlama gerçekleşti. Patlama sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı.

Patlamanın şiddeti çevre binalardan da hissedildi. Çevredekiler büyük panik yaşarken ihbar verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Ekipler, dairede bulunan 4 yaralıyı ambulanslara koyarak çevredeki hastanelere sevk etti. Polis ekipleri binanın bulunduğu yere şerit çekerek çevrede önlem aldı. Ekiplerin, binadaki incelemeleri sürüyor.

İKİSİ AĞIR 4 YARALI

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “4 yaralı var. 2 yaralının nispeten daha ağır, 2 yaralı da ayakta tedavi görebilir vaziyette. Yerle bir oldu ifadesi doğru olmaz. Kolonlar duruyor, duvarlar patlamanın etkisiyle dışarıya doğru göçmüş durumda. Yıkılma riskine karşı binayı ve ön taraftaki binayı boşalttık. Yıkım için ekipler olay yerinde” açıklamasında bulundu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise, “Ben de bizzat patlamayı duydum. Korkunç bir sesle irkildik. 4 katlı bir binanın en üst katında, şu anki bilgilere göre, doğalgaz olduğunu tahmin ediyoruz. Binada 3 vatandaşımız var. Erkek vatandaşımız camdan patlamanın şiddetiyle aşağıya düştü. Diğerlerinde hayati tehlike yok. Binalarla ilgili statik durumu inceliyoruz. 6 bina tahliye edildi. Bu sokağı komple kapatacağız” dedi.

Ankara’da tren kazası: 1 ölü, 2 yaralı