Üsküdar’da ‘ağaç’ tartışması! HKP lideri Nurullah Efe Ankut’a ‘ev hapsi tedbiri’

Yayın tarihi: 4 Eylül 2023 Pazartesi 2:21 pm - Güncelleme: 4 Eylül 2023 Pazartesi 11:25 pm

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Efe bıçaklı yaralama iddiasıyla gözaltına alındı. Efe ifadesinde, daha önceden hayvan beslediği için husumetli olduklarını ve oğluyla kimseye saldırmadıklarını söyledi. HKP lideri Nurullah Efe Ankut olayın ardından sevk edildiği mahkemece ev hapsi tedbiriyle serbest bırakıldı.

İstanbul Üsküdar’da iddiaya göre daha önceden budanmış ağaçları ikamet sahibinden izin alarak toplamaya gelen Recep A. (60), eşi Hasibe A. ve Hatice A. ile aynı sokakta oturan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Efe (77) ve oğlu Hikmet Efe (42) arasında “Yaş ağaçları kesiyorsunuz” tartışması çıktı.

İddialara göre tartışma bıçaklı ve sopalı kavgaya dönüştü. Recep A., 1’i sırtından ve 2’si karın bölgesinden olmak üzere üç bıçak darbesiyle ağır yaralandı ve Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayda iddialara göre Nurullah Efe ve oğlu Hikmet Efe de yaralandı.

Emniyette ifade veren H.A., “Komşumun bahçesinden komşundan izin alarak odunları topluyorduk. Yan binada ikamet eden Nurullah isimli şahıs ‘Siz hırsız mısınız, bekleyin geliyorum’ diyerek bize çıkıştı. Nurullah isimli şahıs elindeki bıçak ile eşim R.A.’yı göğsünden bıçakladı. Şikayetçiyim” dedi.

NURULLAH ANKUT: HAYVAN BESLEDİĞİM İÇİN ARAMIZDA HUSUMET VARDI

Nurullah Ankut ise, “Ben hayvan ve doğa sever bir vatandaşım. R.A. ile aramızda daha önceden sokak da hayvan beslediğim için aramızda anlaşmazlık çıkmış bu konudan dolayı da onlarla da husumetimiz vardır. R.A., R.A’nın eşi ve H.A. sokağımızda bulunan metruk yapının bahçesine girerek daha önceden kestirdikleri kurumuş olan ağaçları motorlu testere ve başka kesici aletler ile kesmeye ve yeşil dalları da keseceklerini aralarında konuşurlarken yukarıdan bir süre izledim. ‘Size ait olmayan dalları keserek götürmek haram değil mi?’ dedim. Şahıslar da bana ‘sahibinden izin aldık’ dediler. Bana küfür ettiler. Bu olayda oğlum ile kimseye saldırmadık” dedi.

Hastanede tedavi gören R.A., “Ailemle dalları kesmeye başladık. Nurullah’da bize küfür etmeye başladı. Aşağı indiler yine küfür etmeye başladılar. Bize sopayla saldırmaya başladılar. Nefesim kesildi yere yığıldım. Oğlu beni tuttu babası da bıçakladı” dedi.

HKP’DEN AÇIKLAMA

Olay üzerine Halkın Kurtuluş Partisi’nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

“Genel Başkan’ımız Nurullah Efe Ankut’a dün öğle saatlerinde, çoğunluğunu AKP’lilerin oluşturduğu bir güruh tarafından, tamamen planlı ve örgütlü bir saldırı gerçekleştirilmiştir.

İnsan, hayvan ve doğaseverliği herkes tarafından bilinen Genel Başkan’ımız, yaşadığı yerin yakınında bulunan, kendilerine ait olmayan bahçedeki yaş ağaçları kesen AKP’li insan, hayvan ve doğa düşmanlarını uyarmış, bunun üzerine bu güruh, Genel Başkan’ımıza ve oğluna bıçak ve sopalarla saldırmıştır. Bu güruh aynı zamanda Genel Başkan’ımızın eşine de galiz küfürler savurmuştur. Aynı AKP’li Ortaçağcılar, daha önce benzer nedenlerden ötürü Genel Başkan’ımıza ve ailesine saldırmaya yeltenmişlerdir. Yani yaşanan olay, bunun devamı niteliğindedir.

Genel Başkan’ımız, yaşanan bu olay sonucunda başından yaralanmış, ayrıca saldırganlar tarafından elinden bıçakla yaralanmış, eline dikiş atılmıştır. Genel Başkan’ımızın oğlu da Ortaçağcıların saldırısında dizinden ve farklı yerlerinden yaralanmıştır.

Konuyla ilgili adli süreç devam etmektedir.”

HKP Genel Başkanı Nurullah Efe’ye 32 yıl hapis isteniyor

TUTUKLAMA TALEBİ

Kavga sonucu yaralanan Nurullah Ankut ve oğlu götürüldüğü hastanenin ardından emniyette ifade vererek adliyeye sevk edildi. Savcılık tutuklama talebiyle HKP lideri Nurullah Efe Ankut ve oğlu Hikmet Efe’yi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

2 bıçak darbesiyle yaralanan R.A.’nın ise tedavisi kaldırıldığı Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediyor.

‘EV HAPSİ’

HKP Genel Başkanı Nurullah Efe Ankut ev hapsi tedbiriyle, oğlu Hikmet Efe ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.