Uşak Valisi Funda Kocabıyık Mülkiye Başmüfettişliği görevine atandı

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2022 Perşembe 12:38 am - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 Perşembe 1:14 am

Eski AKP vekili Hüseyin Kocabıyık’ın iktidarı eleştirmesinden sonra  geçiçi olarak Ankara’ya çekilen Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Vali-Mülkiye Başmüfettişi görevine atandı.

AKP’li eski vekil Hüseyin Kocabıyık, sosyal medya hesabından 2019’daki İBB seçimlerine ve Gezi Davası’nda alınan kararlara eleştirilerde bulundu. Açıklamalarının ardından eşi Funda Kocabıyık İçişleri Bakanlığı tarafından merkeze çekildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre Uşak Valisi Funda Kocabıyık, ValMülkiye Başmüfettişliği görevine atandı.

MANSUR YAVAŞ’A İNCELEME BAŞLATAN ERGUN UŞAK VALİSİ OLDU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında inceleme başlatan Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Dr. Turan Ergun, Uşak Valisi oldu

HÜSEYİN KOCABIYIK NE DEMİŞTİ?

25. ve 26. Dönem AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Twitter hesabından iktidarı eleştiren paylaşımlar yapmıştı. Kocabıyık, şunları söylemişti:

“Bizimki de nasıl bir kader böyle! Tüm hayatımızda CHP’nin 1946’da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019’da İstanbul’da bir benzerini biz yaptık. Hayatımız boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar.

Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar. Bu karar sahipleri mazide başardığımız her şeyi yıkıyorlar aslında. Bu yıkıma dur diyecek otorite bellidir ve ondan imdat istiyoruz.”

 

Erdoğan’ın imzasıyla 9 ilin valisi görevden alındı