İlk türbanlı vali! Dokuz ilin valisi değişti

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2022 Perşembe 12:47 am - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 Perşembe 10:27 am

Resmi Gazete’de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan karara göre 9 ilin valisi görevden alındı, 20 ilin valisi değişti. Afyonkarahisar’a atanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı ile TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi Kübra Güran Yiğitbaşı ilk türbanlı vali oldu.

Resmi Gazete’de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararnamede 9 ilin valisi görevden alındı. Diyarbakır ve Van Büyükşehir Belediyelerine kayyum olarak atanan valilerinde görevden alınması dikkat çekti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında inceleme başlatan Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Dr. Turan Ergun Uşak Valisi olarak atandı.

Karara göre, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Bartın Valisi Sinan Güner, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu görevden alındı.

Görevden alınan İsparta Valisi Ömer Seymenoğlu, kentteki elektrik kesintileriyle gündeme gelmişti. Uşak Valisi Funda Kocabıyık ise eşi ve eski AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın Gezi Davası kararları sonrası “Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar” paylaşımı sonrasında görevden alınmıştı.

Görevden alınan valiler Mehmet Emin Bilmez, Münir Karaloğlu Van ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyelerine, kayyum olarak atanmıştı. Batman Belediyesine Kayyum olarak atanan Hulusi Şahin de Malatya Valiliğine atandı.

GÖREVDEN ALINANLARIN YERİNE ATANAN VALİLER

Şanlıurfa: Salih Ayhan
Bolu: Erkan Kılıç
Van: Ozan Balcı
Diyarbakır: Ali İhsan Su
Bartın: Nurtaç Arslan
Kayseri: Gökmen Çiçek
Uşak: Turan Ergün
Karaman: Tuncay Akkoyun
Isparta: Aydın Baruş

İLK TÜRBANLI VALİ

Kararname ile Afyonkarahisar valisi olarak atanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı ile TÜRGEV Yöetim Kurulu üyesi Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye’nin ilk türbanlı valisi oldu.

KÜBRA GÜRAN YİĞİTBAŞI KİMDİR?

1979 Ankara doğumludur. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde bitirdikten sonra, İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü’nde “Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi” üzerine çalışma yapmıştır. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde, “İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı” adlı teziyle doktorasını tamamlamıştır.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık Mülkiye Başmüfettişliği görevine atandı

İŞTE GÖREVDEN ALINAN VE DEĞİŞEN VALİLER

 

İlk türbanlı vali Kübra Güran Yiğitbaşı

Afyonkarahisar valisi olarak atanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye’nin ilk türbanlı valisi oldu.

Isparta Valisi geçici olarak değişti

Bolu Valisi mültecilerin mutfaklarına bile karıştı! Baharatı az kullanın, kokmasın