Ünlüler sandık başında! Cem Yılmaz Candan Erçetin’in okulunda oy kullandı

Yayın tarihi: 31 Mart 2024 Pazar 11:29 am - Güncelleme: 31 Mart 2024 Pazar 4:08 pm

İstanbul’da vatandaşlar saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitmeye başladı. Sanat ve spor dünyasından birçok isim de oylarını kullanmak üzere sandıklarına gitti.

İstanbul’da Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde oy kullanma işlemi saat 08.00 itibarıyla başladı.

Sanatçı Candan Erçetin, İstanbul’da Levent’te bulunan Lütfi Banat İlkokulu’nda 1245 numaralı sandıkta görevli oldu. Öte yandan komedyen Cem Yılmaz da 1244 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Yılmaz, oy kullanma işleminin ardından okuldan ayrılırken gazetecilerle şakalaştı.

İbrahim Kutluay da aynı okulda 1244 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Seçimin herkes için hayırlı olması temennisinde bulunan Kutluay daha sonra okuldan ayrıldı.

Tiyatro ve dizi oyuncusu Tülin Oral, oyunu Etiler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kullandı.

Şarkıcı Murat Boz da İstanbul’da Levent’te bulunan Lütfi Banat İlkokulu’nda 1246 numaralı sandıkta oyunu kullandı. 12.30 sıralarında okula gelen Murat Boz, oy kullanma işleminin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunan Boz, “Ülkemiz için en güzeli olsun inşallah. Oy pusulaları biraz uzundu. Biraz zaman alıyor tabii ama bugün çok beklemedim. Yarım saat, 45 dakika falan sürdü. O kadar da bekleyeceğiz, vatani görevimiz” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Tevfik Fikret İlkokulu’nda oy kullanan Nilperi Şahinkaya’nın oyunun içinde bulunduğu zarfı sandığa atarken zorluk yaşadı.

Türk sinemasının efsane isimlerinden Gülşen Bubikoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde oyunu kullanmak üzere Beykoz’daki Sedat Simavi Ortaokulu’na geldi. Oy kullanacağı sınıfa giren Bubikoğlu, ‘1290’ numaralı sandıkta oyunu kullandı. ‘Hayırlı olsun’ diyerek zarfı sandığa atan Bubikoğlu, oy kullanma işleminin ardından okuldan ayrıldı.

Oyuncu Berrak Tüzünataç Beşiktaş Tevfik Fikret İlkokulu’nda oyunu kullandı.

Her seçimde sandığa giderken yaptığı kombinle gündeme gelen şarkıcı Hatice oyunu kullandı. Hatice oy kullanmaya köpeğiyle birlikte geldi.

Sezen Aksu oyunu Beykoz Sedat Simavi Ortaokulu’nda kullandı.

İstanbul’da oy verme işlemi sürerken, Hülya Avşar, oyunu kullanmak için Sarıyer’deki Sarıyer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine geldi.

Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya, oy vermeye Adana Demirspor formasıyla geldi.

Hasta ve engelli yurttaşlar seyyar sandıkla oylarını kullandı

Kaynak: DHA