Hasta ve engelli yurttaşlar seyyar sandıkla oylarını kullandı

Yayın tarihi: 31 Mart 2024 Pazar 10:52 am - Güncelleme: 31 Mart 2024 Pazar 3:42 pm

Türkiye 31 Mart Yerel Seçimleri için sandık başına gitti. Okullarda yapılan oy kullanma işlemine katılamayan hasta ve engelli yurttaşlar seyyar sandıkla oy kullandı.

Haftalardır süren seçim kampanyaları sona erdi. Sandık başına gidemeyen engelli ve hasta yurttaşlar YSK’nın görevlendirdiği görevliler ve polis eşliğinde evlerine kadar götürülen seyyar sandıklarda oy kullandı.

Türkiye genelinde oy verme işlemi başladı

117 YAŞINDAKİ ARZU NİNE OYUNU KULLANDI

Kırıkkale’nin Delice ilçesine bağlı Elmalı köyünde yaşayan 117 yaşındaki Arzu Sınıroğlu, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için kızı Gülkız Sınıroğlu ile birlikte muhtarlık binasına gitti.

Doğup büyüğü köyündeki tek katlı müstakil evde böbrek hastası kızı ile birlikte yaşamını sürdüren Arzu Sınıroğlu, 1033 No’lu sandıkta oyunu kullanmak için paravanın arkasına geçti. Arzu nine, oyunu kullandıktan sonra jandarma personelinin yardımıyla araca bindirildi.

Daha sonra evine dönen Arzu Sınıroğlu, “Ben oyumu kullandım. Cumhurbaşkanıma, doktorlara, hemşirelere, hocalara, beni soran herkese selam gönderiyorum” dedi.

KIRKLARELİ

Kırklareli’nde hastalığı ya da engeli nedeniyle sandık başına gidemeyen seçmenler, “seyyar sandık” uygulamasından faydalanarak oylarını kullanıyor. İl Seçim Kurulu görevlileri, Bademlik Mahallesi’nde ikamet eden ve oy kullanmaya gidemeyecek derecede hasta olan 84 yaşındaki Gülsevim Eskici’nin evine seyyar sandık götürdü.

SEDYEDE OY KULLANDI

Kırklareli’nde 85 yaşındaki yatağa bağımlı Ali Mızrak, oyunu sedye üzerinde kullandı. Bir süredir evde sağlık hizmetlerinden faydalanan Ali Mızrak sedyeyle, tekerlekli sandalye kullanan Gülsevim Mızrak de ambulansla Gazi Mustafa Kemal İlkokuluna taşındı. Ekiplerin ve vatandaşların yardımıyla sandığa götürülen Mızrak çifti oylarını kullandı.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki Halil İbrahim Ayaz’ın evine de seyyar sandık götürüldü. Oyunu kullanan Ayaz, seçimlerin Türkiye ve şehirler için hayırlı olmasını diledi.

YATALAK HASTA SEDYEDE OYUNU KULLANDI

 

Kilis Mihali Mahallesi’nde yatalak hasta olan 74 yaşındaki Seyfettin Gülsüm, evinden oy kullanacağı İnönü İlkokulu’na ambulansla getirildi.

Seyfettin Gülsüm, görevlilerin yardımıyla sedyede oyunu kullandı. (AA)

BARTIN’DA 100 YAŞINDAKİ SEÇMEN OĞLUNUN SIRTINDA OY KULLANMAYA GİTTİ

Bartın’ın Ulus ilçesi Ağaköyünde 100 yaşındaki Fadime Yılmaz, oğlu Lütfi Yılmaz’ın sırtında oy kullanmaya gitti.

10 gün önce düşerek sağ bileğini çatlatan Fadime Yılmaz, alçılı koluyla oy kullandı. (İHA)

 

Kaynak: TELE1