Ümraniye Belediye Meclisi’nden Ümraniye Kaymakamlığı’na suç duyurusu

Yayın tarihi: 27 Eylül 2022 Salı 11:41 am - Güncelleme: 27 Eylül 2022 Salı 11:41 am

Ümraniye Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Mehmet Özgür Üreten, Ümraniye Kaymakamlığı’nın inşaat projesi için dilekçe verdi ve suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Umraniye24.com’da yer alan habere göre; Ümraniye’nin en değerli arazilerinden biri olan Yamanevler’deki yaklaşık 190 bin metrekarelik eski Netaş arazisi ve bu arazi üzerinde inşa edilen lüks rezidans projesi “Limonlu Bahçe Konakları” hakkında İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nin verdiği onanmış yürütmeyi durdurma kararına rağmen, mahkeme kararının hiçe sayılarak inşaat çalışmalarına devam edilmesi, konuyu mahkemeye taşıyan Ümraniye Belediye Meclisi üyesi Mehmet Özgür Üreten’i yeniden harekete geçirdi.

AKP’li belediye korkuluk ihalesini üçüncü kez AKP’li isme verdi

DİLEKÇE VERDİ

CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten, Ümraniyeli yurttaşların da katılımıyla, Ümraniye Kaymakamlığı’na, sorumlu kurum ve kişilerin “görev ihmali içinde bulunabileceğini” ifade eden ve “kamunun yararının korunması için Kaymakamlık tarafından gereğinin yapılmasını” talep eden bir dilekçe verdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Kaymakamlık ziyareti sonrasında basın mensuplarını bilgilendiren Üreten, eş zamanlı olarak Kartal Anadolu Adliyesi’nde konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını da açıkladı.

“Biz bu konunun takipçisiyiz ve kazanılmış hukuki haklarımızı sonuna kadar kovalayacağız” ifadelerini kullanan Üreten, “Ortada onanmış bir yürütmeyi durdurma kararı varken buna ilişkin hiç bir işlem yapılmamasını kabul etmiyoruz. Haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” şeklinde konuştu. Üreten, Ümraniye halkının haklarının savunulması için gerçekleştirdikleri girişime katılarak destek veren yurttaşlara da teşekkür etti.

NELER YAŞANMIŞTI?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ümraniye Yamanevler’deki toplam 189 bin 243 metrekareyi kapsayan Doğa Madencilik ve TÜRKSAT’a ait parseller için Ümraniye Belediyesi’nin hazırladığı imar planı değişikliğini 2021’de onayladı. Plan değişikliği ile parsellerdeki PTT alanı, park ve yol fonksiyonları değiştirilerek dev araziye ticaret-konut, millet bahçesi, park ve yol fonksiyonları verildi. Plan değişikliğine karşı Ümraniye CHP Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten dava açtı. Üreten nüfus ve yapılaşma oranının yüksek olduğu bölgede yeni alanların yapılaşmaya açılmasının nüfusu arttıracağını, alt yapı yatırımlarının aksayacağını belirterek kamu yararına aykırı olan planların iptalini istedi.

Dosyayı inceleyen İstanbul 8.İdare Mahkemesi, 7 Temmuz 2022 tarihinde hukuka aykırılığı açık olan dava konusu planların uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden yürütmesinin durdurulmasına oybirliği ile karar verdi. Kararda, Bilirkişi Raporu’nda yer verilen tespitlere atıf yapılarak davaya konu taşınmazlar için öngörülen fonksiyonların yapı ve nüfus yoğunluğunu artırıcı nitelikte olduğu belirtildi.

İmamoğlu açıkladı: İBB metro hattı kredi onayı için 6 aydır bekletiliyor