İmamoğlu açıkladı: İBB metro hattı kredi onayı için 6 aydır bekletiliyor

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2022 Pazartesi 3:31 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2022 Pazartesi 3:31 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Göztepe-Ataşehir metro hattı için 6 aydır hazine onayını beklediklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına 18 Ağustos 2021’de başlanılan Ümraniye Küçüksu Caddesi – Çamlık TEM bağlantı yolu hizmete açıldı. Açılışa İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın katıldı.

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’li Ümraniye Belediye Başkanı ile görüşmeleri sırasında oradaki hassasiyeti fark ederek hemen projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. İmamoğlu, “Bu diyalog ve dayanışmanın sonucu neredeyse 200 bin İstanbullunun yaşamını kolaylaştıracak bir işi başarmış olduk. Her ilçemizin olduğu gibi, Ümraniye de İstanbul’umuzun en önemli ilçelerinden bir tanesi” dedi.

İBB Başkanı, 6 aydır kredi onayı bekleyen Göztepe-Ataşehir metro hattıyla ilgili olarak, “Halihazırda finansmanın bir bölümünü almış olduğumuz bu projemizde, ne yazık ki Hazine onay sürecinde bekleyen, 6 aydır bekleyen bir kredi onayımız var. Yani tam gaz devam ediyoruz biz. Kesintiye uğratmadık ama 6 ay niye beklesin? Hazırda bir kredimiz var, alacağız. Metrolar, başka türlü bitmez. Göztepe- Ataşehir – Ümraniye metro hattında bunu verip, daha ferahlatıp yola devam edeceğiz. O bakımdan. Meclis’ten oy birliğiyle çıkmış bir karar bu. Bu onay süreçlerinin de bir an önce halledilir olması, bizim bu işlerimizin kesintiye uğramadan, sonuçlanması anlamına geliyor ki dediğiniz gibi; hayati bir haktır. Birçok kurumun Ankara’daki genel merkezlerin Finanskent’e taşınması kararı alındı. Çok önemli. Oranın araçla, servisle taşınması mümkün değil. Bu bağlamda, bu tür olayların da gecikmemesini özenle istirham ediyoruz. Hep beraber çalışırsak, birlikte başarmanın keyfine varırız. Birbirimizin elini kaldırmak, hepimiz için bir gurur vesilesidir. Bu milletin seçtiği ve yetki verdiği her arkadaşımızın özeni, gayreti değerlidir. Bizim için de onların yeri değerlidir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

“HER GİTTİĞİMİZ YERDE EV SAHİBİ BELEDİYE BAŞKANIMIZI DAVET EDİYORUZ”

Dayanışmanın önemine vurgu yapan İmamoğlu, “Biz, her gittiğimiz yerde mutlaka ev sahibi belediye başkanımızı da davet ediyoruz. Onların da bu sürecin içinde olmamaları mümkün değil zaten. Sürecin içindeler. Ama bu açılışı özellikle istememin sebebi; burada ortak akıl ve ortak duruşun bir sonucunu gördüğümüz için. Yani biz, Ümraniye Belediye Başkanı’mızı ziyaret etmeyen bir Belediye Başkanı olsak, onunla konuşmayan bir Belediye Başkanı olsak, değerli Başkanımızın o hassasiyetini duyamaz olurduk. O hassasiyeti duyamaz olsak, belki de bürokraside bu iş onlarca, yüzlerce işin arasında öyle sağa sola savrulan bir iş olurdu. Ama bizi halk, bir arada konuşmaya, bir arada düşünmeye, bir arada çözüm üretmeye hizmet edelim diye seçti” ifadelerini kullandı.

İBB Halk Market online satışa başladı