Ümitcan Uygun’dan gazeteciye ‘hakaret’ davası! ‘Gelir kapısına dönüştürmüşler’

Yayın tarihi: 13 Şubat 2024 Salı 1:35 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2024 Salı 1:48 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Aleyna Çakır ve Esra Hankulu’nun ölümünde baş şüpheli olarak yargılanan Ümitcan Uygun‘un gazeteci B.P.’ye dava açtığı öğrenildi. B.P., “Ümitcan Uygun’a ‘cani katil’ denilen bir paylaşımı retweet etmişim. Bunun üzerine bana dava açıldı. Karşı taraf bunu gelir kapısı haline getirmiş” dedi.

Editörün notu: Ümitcan Uygun’un davacı olduğu kadın gazeteci, güvenliğinden endişe duyduğu için ismini haberde kodlayarak yazmamızı istedi.

Ankara’da hayatını kaybeden Aleyna Çakır ve Esra Hankulu’nun ölümünde baş şüpheli olan ve Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ümitcan Uygun, gazeteci B.P.’ye hakaret davası açtı.

Tele1.com.tr’den Egehan Erkün’e konuşan B.P., 2021 yılında sosyal paylaşım platformu X’teki (Twitter) bir kullanıcının ifadelerini paylaştığını ve Uygun’un bu nedenle kendisinden davacı olduğunu belirtti.

‘KATİL’ İFADESİNE HAKARET DAVASI

Söz konusu paylaşımda “Aleyna Çakır’ın ölümüyle ilgili hakkında soruşturma yürütülen Ümitcan Uygun’un evinde, sevgilisi olduğu iddia edilen Esra Hankulu’nun cansız bedeni bulundu. Kim bu Ümitcan denilen cani KATlL, kimin koruması altında?” ifadeleri yer alıyor.

B.P.’nin sosyal medya platformu X’te retweet (yeniden gönderi) yaptığı paylaşım

Bipolar bozukluk hastası olduğunu ve yaşadığı sağlık sorununu Uygun’un avukatıyla da paylaştığını belirten B.P., “30 bin lira verirseniz uzlaşırız” yanıtını aldığını söyledi.

“GELİR KAPISI HALİNE GETİRMİŞLER”

B.P. süreci şu şekilde aktardı:

“Ben Twitter’dan Ümitcan Uygun’a ‘cani katil’ denilen bir paylaşımı retweet etmişim. Bunun üzerine bana dava açıldı. Bir de bunu gelir kapısı haline getirmiş karşı taraf. Sürekli olarak her savcıda iki davası varmış Ankara’da.”

“30 BİN TL KARŞILIĞINDA UZLAŞMA TEKLİF ETTİLER”

B.P., uzlaşmak için 30 bin TL talep edildiğini ve Uygun’un bunun gibi çok sayıda hakaret davası açtığını belirterek, “Bana 30 bin TL karşılığında uzlaşma teklif ettiler. Davayı kamu davasına dönüştürmeye çalışıyorlar. Savcının sekreteri Ümitcan Uygun’un bu anlamda çok fazla davası olduğunu söyledi” dedi.

“BİPOLAR BOZUKLUK HASTASIYIM ISRARLA EZİYET EDİYORLAR”

Sağlık sorununu belirtmesine rağmen davadan vazgeçilmediğini de söyleyen B.P., “Ben bipolar bozukluk hastasıyım. Bunu belirtmeme rağmen ısrarla dava açmayı sürdürdüler. Hiç oralı olmadılar. Tam depresyonda olduğum dönemde bir sürü işlemle, eziyetle uğraştım. Israrla eziyet ediyorlar” diye konuştu.

DAHA ÖNCE ÜNLÜ İSİMLERE DAVA AÇILMIŞTI

Öte yandan Uygun’un daha önce kendisi hakkında paylaşım yapan ve tepki gösteren birçok ünlüye dava açtığı öğrenilmişti. Uygun’un avukatı, söz konusu davalara ilişkin “Müvekkilin haklarını korumak adına birçok kişiye hakaret ettikleri gerekçesi ile suç duyurusunda bulunduk. Ne yazık ki bu isimler arasında; ünlüler, sosyal medya fenomenleri, milletvekilleri, gazeteciler de yer almakta. Takipçisi yüksek sosyal medya kullanıcıları, ünlüler ve milletvekilleri tarafından yapılan paylaşımlar ile müvekkil hakkında yürütülen soruşturmalara ilişkin olarak sosyal medya üzerinden bir baskı oluşturulmaya çalışılmakta ve müvekkilin anayasal hakları ihlal edilmektedir” açıklamasını yapmıştı.

Hakaret davalarını ‘meslek’ haline getirenlere kötü haber!

Başsavcılıktan Aleyna Çakır’ın ölümünün baş şüphelisi Ümitcan Uygun’un tahliyesi hakkında açıklama

Ümitcan Uygun, Aleyna Çakır, Esra Hankulu, hakaret davası

Kaynak: TELE1