Ümit Özdağ’dan Sedat Peker açıklaması! Olumlu yanıt alırsa BAE’ye gidecek

Yayın tarihi: 26 Ekim 2022 Çarşamba 6:11 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2022 Çarşamba 6:20 pm

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, BAE Büyükelçiliğine mektup göndererek Sedat Peker’i ziyaret etmek istediğini bildirdi. Özdağ, olumlu yanıt alması durumunda BAE’ye gidecek.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Ankara Büyükelçiliğine mektup yazarak suç örgütü lideri Sedat Peker’le görüşme talebini iletti.

Mektuba olumlu yanıt alması durumunda BAE’ye gideceğini söyleyen Özdağ, Peker ile telefonla da görüştüğünü açıkladı. Özdağ, ayrıca Peker’in Tanık Koruma Programına alınarak Türkiye’ye gelmesi gerektiğini belirtti.”

Özdağ TBMM’de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“BÜYÜK YOLSUZLUK VAR”

“Ülkemiz 2 yıldır büyük bir yolsuzluk sarmalı içerisinde. Sığınmacılar için de 144 milyar dolar harcandı. Uluslararası Şeffaflık Örgütü, 2021 yılında yolsuzluk raporunda son 10 yılda Türkiye’de en çok puan kaybeden üyeler arasında olduğunu açıkladı. 38 puanla 180 ülke arasında 96. sıraya düştük. O kadar büyük yolsuzluk var ki, ekonomi düzelmeyi mümkün olmaktan çıkarıyor. Son 20 yılda gerçekleşen yolsuzluklarla ilgili halen Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan Sedat Peker, açıklamalar yapmaya başlayınca halkın bilinç seviyesi yeni bir aşamaya ulaştı. Soygunun boyutları daha iyi anlaşıldı. Peker’in açıklamaları AK Parti’nin kirlenmiş yöneticilerinde panik yarattı. İktidar Peker’in konuşmasını engellemek için milli meselelerde taviz vermeye de hazır.”

“PEKER İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜM”

“Kendisiyle (Peker) ayrıca telefonla görüştüm. Resmi başvuruya olumlu cevap gelmesi durumunda heyetle gidip yerinde durumu tespit edeceğiz. Kamuoyuyla da paylaşacağız. Detayları vermeyeceğim, doğru olmaz. BAE’nin mektuba olumlu cevap vermesini bekliyoruz. Onun suç örgütü lideri olduğunu kim söylüyor? Gidene kadar polis korumasında olan bir arkadaş değil miydi? İktidarla yakın ilişki içinde değil miydi? Bakanlarla görüşmüyor muydu? Neden değişti, yolsuzlukları açıklamaya başlayınca değişti. Hiç kimsenin Türk halkına soytarılık yapma hakkı yoktur.”

Ümit Özdağ’dan Amasya Valisi’ne: Gel yüzüme şerefsiz de