Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan Merdan Yanardağ açıklaması

Yayın tarihi: 27 Haziran 2023 Salı 1:23 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2023 Salı 1:25 pm

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın gözaltına alınması hakkında “İmralı’da Öcalan ile anayasa yazan Ak Parti’nin Yanardağ’ı gözaltına alması için önce AK Parti yöneticilerinin yüzde 95’ini gözaltına alması gerek.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamaları kırpılarak paylaşılıp hedef gösterilen TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlattı. Canlı yayında polislerin kanala geldiğini kaydeden Yanardağ, konuşmasının ardından gözaltına alındı.

Merdan Yanardağ’dan kendisine tepki gösteren İYİ Partililere “Ümit Özdağ bu programı da izlemiş herhangi bir rahatsızlığı yok. Ümit Özdağ’dan daha milliyetçi olduğunuzu mu iddia ediyorsunuz?” ifadelerini kullanmıştı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da kendisine ait sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı. Özdağ açıklamasında “İmralı’da Öcalan ile anayasa yazan AK Parti’nin Yanardağ’ı gözaltına alması için önce AK Parti yöneticilerinin yüzde 95’ini gözaltına alması gerek.” ifadelerini kullandı.

TELE1’e operasyon böyle yapıldı

Ümit Özdağ açıklamalarında şunları kaydetti:

Merdan Yanardağ’ın programını izlemedim. Ancak tartışmalar başladıktan sonra ne demiş diye basından okudum. Abdullah Öcalan’ın şerefsiz bir vatan haini olduğu ve idam edilmesi gerektiği konusundaki görüşüm hiç değişmedi. Yanardağ’ın bir kelimesine dahi katılmıyorum. Ancak İmralı’da Öcalan ile anayasa yazan AK Parti’nin Yanardağ’ı gözaltına alması için önce AK Parti yöneticilerinin yüzde 95’ini gözaltına alması gerek. Zafer Partisi ideolojik köşeli partidir. Bazıları gibi nereye koysan oraya uymaz, Diyarbakır’da ayrı, Edirne’de ayrı konuşmaz. Zafer Partisi’nde sadece Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği yapılır ve Atatürk’ten taviz verilmez, Atatürk adına özür dilenmez. Atatürk özür dilenecek hiç bir şey yapmamıştır.
@zaferpartisi