Ümit Özdağ’dan ‘Anayasa değişikliği’ yanıtı: Kılıdaroğlu’na sormalısınız

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2023 Pazar 11:51 am - Güncelleme: 27 Ağustos 2023 Pazar 11:51 am

Başörtüsü için yapılacak olan Anayasa değişikliği ile ilgili soruyu yanıtlayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Bu soruyu bana değil, ‘bu konuyu gündeme getiren’ Kemal Kılıçdaroğlu’na sormalısınız” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Sözcü’den Ruhat Mengi’ye konuştu. “Kimse bize ‘partiler üstü’ masalını anlatmasın. Zafer Partisi’nin oyları böldüğünü de hiç kimse söyleyemez. Oyları asıl bölenler yirmi bir senedir Erdoğan karşısında mağlubiyetten mağlubiyete koşanlardır” diyen Özdağ’ın sorulara verdiği yanıtlar dikkat çekti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Partiler ötesi İstanbul ittifakı” önerisini destekleyip desteklemeyeceklerine ilişkin soruya “Hayır, biz İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de kendi adaylarımızla seçime gideceğiz, kimse bize “partiler üstü” masalını anlatmasın. İstanbul’da, 5 yıl süreyle hizmet imkanını doğru dürüst değerlendirmeyip, kendi kişisel kariyer planlamasını yapan bir belediye başkanının İstanbul için faydalı olacağını düşünmüyorum” yanıtını veren Özdağ’ın şu değerlendirmeleri dikkat çekti:

“İMAMOĞLU VAKTİNİ İSTANBUL’A AYIRLAM YERİNE CHP BAŞKANLIĞI VE CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI ÜZERİNDE DURDU”

İmamoğlu geçen seçimlerde çok büyük bir destek bularak seçimleri kazandı. Bunu doğru bir şekilde değerlendirmesi durumunda bugün böyle bir konuyu konuşmuyor olurduk ama İmamoğlu vaktini İstanbul’a ayırmak yerine sürekli Cumhuriyet Halk Partisi başkanlığı ve cumhurbaşkanı adaylığı üzerinde durdu ve bugün gelmiş olduğumuz yer, “Beni desteklerseniz kazanırım” noktası.

“OYLARI ASIL BÖLEN 21 SENEDİR ERDOĞAN KARŞISINDA MAĞLUBİYETTEN MAĞLUBİYETE KOŞANLARDIR”

Özdağ şu ifadeleri kullandı:

“Her seçimde bizim karşımıza bu söylemle gelinmesinden artık Türk halkı bıktı. En son seçimde de bu söylemle gelindi bize. Biz 2’inci turda hiçbir talepte bulunmadan sadece Cumhuriyet’in kuruluş ilkelerinin savunulması, terörle mücadele ve sığınmacıların vatanlarına yollanmasının kabul edilmesi çerçevesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledik. Zafer Partisi’nin oyları böldüğünü hiç kimse söyleyemez, oyları asıl bölen 21 senedir Erdoğan karşısında mağlubiyetten mağlubiyete koşanlardır.”

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YANITI

Özdağ, “Başörtüsü için yapılacak Anayasa değişikliği konusu var gündemde. AKP, MHP, İYİ Parti, Memleket Partisi, DEVA Partisi, HDP, Saadet Partisi, hepsi oy verirse yeterli oy çıkar deniyor. Sizce Anayasa’da bu değişiklik yapılmalı mıdır?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Bu soruyu bana değil, ‘bu konuyu gündeme getiren’ Kemal Kılıçdaroğlu’na sormalısınız. İki, bu soruyu ‘bu ittifakın Meclis’e girmesini Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçmeninin oyuyla sağlayan’ Kemal Beye sormalısınız. Biz Meclis’te bile değiliz Zafer Partisi olarak.”

Ümit Özdağ’dan sosyal medyada gündem olan fotoğrafa açıklama