Ümit Özdağ’dan 27 gözaltına sert tepki! “Bizi öldürmeden susturamazsınız”

Yayın tarihi: 21 Eylül 2023 Perşembe 4:07 pm - Güncelleme: 21 Eylül 2023 Perşembe 4:07 pm

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, dün sabah saatlerinde internet gazetesi ve haber konseptli sosyal medya hesaplarının yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen operasyona tepki gösterdi. 27 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini hatırlatan Özdağ, “Adeta yeni FETÖ’vari bir operasyon gerçekleştirildi. Bu konuda bütün yasa ihlalleriyle ilgili suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ; Aykırı internet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ile Muhbir ve Haber Report isimli sosyal medya hesaplarının yöneticileri Süha Çardaklı ve Furkan Güngör’ün de aralarında bulunduğu 27 kişi hakkında verilen gözaltı kararına tepki gösterdi.

Genel Merkez’de basın toplantısı düzenleyen Özdağ şöyle konuştu:

“Dün 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına dönmesini isteyen haberler yapan ve görüş bildiren 27 kişi gözaltına alındı.

İddia, ‘halkın kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ ve ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’. Hem de sabah 5’te evlerine baskın yapılarak… Telefon ve bilgisayarlarına el konularak… İçeride sohbet ediyormuş gibi konuşup cep telefonuyla kayıt yaparak, istediklerimizi söylerseniz sizi serbest bırakırız diyerek adeta yeni FETÖ’vari bir operasyon gerçekleştirildi.

Bu konuda bütün yasa ihlalleriyle ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Bu operasyonun Zafer Partisi’ne gözdağı olduğunu açıkça görüyoruz. Bize ‘susmazsanız sizi hapse atarız’ mesajı verilmektedir. Buna cevabımız açık: Birbirimizi iyi anlayalım, bizi öldürmeden susturamazsınız.”

NE OLMUŞTU?

Aykırı.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Haber Report’un sahibi Furkan Güngör ile Muhbir isimli sosyal medya hesabının editörü Süha Çardaklı, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’, ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlamasıyla dün sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Suçların işleniş şekli ve olayın özellikleri itibarıyla toplu suç kapsamında olduğu değerlendirilen eylemler sebebiyle; Ankara, Hatay, Antalya, Samsun, Kahramanmaraş, Sakarya, İzmir, Siirt, Şanlıurfa, Tokat, Edirne, Bursa ve İstanbul’da bulunan 27 şüpheli hakkında gözaltı kararları verildi.

Söz konusu sosyal medya paylaşımlarında iddia edilen konulara ilişkin olarak, işin gerçeğinin araştırılması amacıyla şüpheliler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenen ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’, ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

Aykırı’nın Genel Yayın yönetmeni Batuhan Çolak ile Haber Report ve Muhbir’in yöneticileri gözaltında!