Ümit Özdağ Süleyman Soylu’nun karşısına çıkacağı tarihi duyurdu

Yayın tarihi: 5 Aralık 2022 Pazartesi 9:59 am - Güncelleme: 5 Aralık 2022 Pazartesi 12:07 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, 11 Aralık’ta Süleyman Soylu’nun da katılımıyla TBMM’de gerçekleştirilecek olan İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerine katılacağını söyledi. Özdağ, “Allah’tan mani çıkmazsa ayın 11’in Meclis’te olacağım” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Kasımpaşa’daki bir otelde gerçekleştirilen ‘Gençlik Buluşması’ adlı etkinliğe katıldı. Özdağ, parti temsilcileri ve gençlerin hazır bulunduğu etkinlikte gündeme dair açıklamalarda bulundu. Etkinliğin başında kısa bir konuşma yapan Özdağ, daha sonra gençlerin sorularını yanıtladı.

“LGBTI KONUŞMAYA BAŞLARSA BAZILARI SOKAĞA ÇIKAMAZ”

LGBTI bireylerle ilgili ‘Kendi tercihleridir, devlet karışamaz’ açıklamasını yaptıktan sonra AKP’li hesaplar tarafından sosyal medyada hedef gösterilen Özdağ, programın soru-cevap kısmına geçmeden önce şunları söyledi:

“Bugün bir paylaşım yaptım sabah. Benimle 4-5 ay önce bir röportaj yapılmıştı. Orada ‘LGBTI ile ilgili neler düşünüyorsunuz’ demişti. Ben de ‘Kişisel tercihtir, devletin bir şey söylemeye hakkı yoktur. Herkes kendi tercihini yaşar’ demiştim. Bir sayfa alıntılayıp ‘Ümit Özdağ böyle söylüyor’ demiş. Ben de yanıt verdim. ‘Bir defadan bir şey olmaz’ diyen bakanlara ses çıkarmıyorsunuz, Kuran kurslarında tecavüz edilen çocuklara laf etmiyorsunuz, dağa giderken Afganistan’da genç erkek çocuklarına tecavüz eden ve sonrasında çatışmalarda araya süren ‘erkek çocuğuna tecavüz zina sayılmıyor’ diyen Taliban’la da kucaklaşıyorsunuz, Özdağ kişisel tercih dediğinde ‘ayıp’ diyorsunuz. Üstelik Ankara’da bu çok söylenir, LGBTI konuşmaya başlasa bunların bazıları sokağa bile çıkamaz. Bizi siyasi LGBTI’ler ilgilendiriyor. Biz kitap ortasından konuşuyoruz, topu hiç sektirmiyor, salağa salak diyoruz. Zafer Partisi düşüncelerini net bir şekilde ortaya koyuyor. Bizde yuvarlak hiçbir şey yok, her şey köşeli.” İfadelerini kullandı.

“MANSUR BEY ARTIK KULAĞINI TÜRK MİLLETİNE DÖNMELİ”

Kendisine sorulan ‘Cumhurbaşkanı adayı’ sorusuna yanıt veren Özdağ, yeni kurulacak ittifakın ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı aday gösterme konusunda mutabakat sağladığını belirtti. İlerleyen günlerde Yavaş’ın tavrına göre bir karar vereceklerini söyleyen Özdağ, “Yürüyen bir ittifak çalışmamız var. Bu ittifak çerçevesinde aday da belirleyeceğiz muhakkak. Ama o noktanın henüz uzağındayız. Oluşmakta olan ittifakın partileri olarak Mansur Yavaş’ı destekleme konusunda olumlu bir yaklaşım içerisindeyiz. Ama Mansur Yavaş’tan şunu bekliyoruz artık. 7 aydır söylüyoruz, Türk halkı Mansur bey diyor ama Mansur beyden ses yok. Mansur bey, ‘Kemal bey desin’ diyor. Kemal bey, Türk milletinden daha önemli değil. Gelecek sene şu kulağını Kemal beye kapat lütfen. Türk milletine dön kulağını ve sesini dinle. Yüreğinin sesine göre hareket et. Sonuç belli olsun biz de kararımızı açıklarız.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile arasında gerginlik yaşanan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 11 Aralık’ta TBMM’de gerçekleştirilecek olan İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerini işaret etti. Bakan Soylu’nun da hazır bulunacağı görüşmelere katılacağını açıklayan Özdağ, “Allah’tan mani çıkmazsa ayın 11’in Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olacağım” dedi.

“AYIN 11’İNDE MECLİS’TE OLACAĞIM”

Özdağ şunları söyledi: “Süleyman Soylu meselesini çok önemsemiyorum ama ayın 11’inde, gelecek Pazar günü İçişleri Bakanlığı bütçesi Meclis’te görüşülecek. İnanmayacaksınız ama Meclis’ten polis memurunu arayıp ‘hoca gelecek mi’ diye soruyorlar. Hatta Af Bütçe Komisyonu’nda görüşmeler sürerken dört defa odama gelip kontrol etmişler. Ben o sırada Kütahya’daydım. Ama Allah’tan mani çıkmazsa ayın 11’inde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeyim.”

“BİR BASIN TOPLANTISI YAPACAĞIM MUHAKKAK İZLEYİN”

Özdağ devamında ise, “Karadeniz seyahati sırasında Giresun’da lise öğrencileri ‘biz sizi çok iyi tanıyoruz’ dediler. ‘Nereden tanıyorsunuz’ dedim. ‘Sen İçişleri Bakanlığı’nın önüne giderken Facebook’tan yayın yapmıştın. Bizim okulda akıllı tahta var. Biz akıllı tahtaya verdik görüntüyü, hocayı da dışarı kilitledik’ dediler. Pazar günü olduğu için liselerde akıllı tahtadan Facebook seyredilemeyecek ama o gün Meclis’te yapacağım bir basın toplantısı var. Muhakkak izlemenizi öneririm. Şimdiye kadar yapmış olduğum en önemli basın toplantılarından biri olacak” şeklinde konuştu

Özdağ’dan gençlere çağrı: Bize düşmanlar selam duracak