Ümit Özdağ ‘gizli’ protokolü Akşener videosuyla savundu: İyi dinleyin…

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2023 Cuma 10:59 pm - Güncelleme: 21 Temmuz 2023 Cuma 11:53 pm

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla arasındaki ‘gizli’ protokolü İYİ Parti lideri Meral Akşener’in videosuyla savundu. Özdağ, Kılıçdaroğlu’nun protokol için kendisine yetki aldığını söylediğini öne sürdü.

Siyasette CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’la ‘özel’ protokol imzaladığını açıklamasının yankılar sürüyor.

Kılıçdaroğlu dün katıldığı canlı yayında Özdağ’la ‘özel protokol’ imzaladığını doğrulamış detay vermeyerek “Kamuoyuna açık değil. İkimizin namusuna teslim edildi. Danışmanım dahil kimse bilmiyor. Diğer 5 lider de bilmiyordu. CHP için aslolanın ortak mutabakat metni olduğunu da söyledim orada” demişti.

Protokolü gündeme getiren Özdağ ise Kılıçdaroğlu ile üç bakanlık ve MİT konusunda anlaştığını iddia etmiş, “Kemal Bey ‘yok’ derse belge paylaşırım ama yapmaz” ifadelerini kullanmıştı.

Özdağ Kılıçdaroğlu’na yönelik tepkiler üzerine bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in seçimin ikinci turu sonrasında yaptığı açıklamayı paylaştı. Akşener’in Özdağ-Kılıçdaroğlu görüşmeleri sürerken yaptığı “Sayın Kılıçdaroğlu’nun yetkisi vardı, o yetkiyi yerine getirdi. Hayırlı uğurlu olsun…” açıklamasına dikkat çeken Özdağ protokolü savundu.

‘İYİ PARTİ, GELECEK, DEVA PARTİLİLER, İYİ DİNLEYİN’

Özdağ paylaşımında şunları kaydetti: “Zafer Partisi-CHP protokolunun içeriğinden haberdar değildik diyen İYİ Parti, Gelecek ve DEVA Partililer, iyi dinleyin. Akşener ‘Sayın Kılıçdaroğlu’nun yetkisi vardı, o yetkiyi yerine getirdi. Hayırlı uğurlu olsun…’ demiş. Sayın Kılıçdaroğlu bana da yetki aldığını söyledi.

Zafer Partisi’nden ‘gizli protokol’ tepkisi: Korkularını anlıyoruz

‘BAKIN AKŞENER NE DİYOR…’

Bakın Akşener, bakanlıkların dağılımı ve Ümit Özdağ’ın İçişleri Bakanı olması konusunda ne diyor: ‘Seçimlere biz iki parti ayrı ayrı olarak girdik. Alınan oy ve milletvekili sayısına göre önce CHP sonra İYİ Parti seçimden sonra bu konuda görevlendirmeler yapılacak…İçişleri Bakanlığı üzerinden Sayın Özdağ, öyle bir görevlendirme Sayın Kılıçdaroğlu başından itibaren yapmışsa, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak verdiği bir karardır. Ben ona saygı duyuyorum…’ Konu kapanmıştır. @zaferpartisi”

Özdağ ile protokolü doğrulayan Kılıçdaroğlu’ndan zoom toplantısı ve kurultay açıklaması