Ümit Özdağ: Bakanlık meselesi hükümet kurulmadan konuşulacak bir mesele değil

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2023 Çarşamba 4:14 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2023 Çarşamba 4:26 pm

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından ortaya atılan bakanlık iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Özdağ, “Bakanlık meselesi hükümet kurulmadan konuşulacak bir mesele değil” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklamasının ardından Zafer Partisi’ne İçişleri ve Kültür bakanlıklarının verileceği iddia edildi.

CHP’den Bakanlık ve kayyum iddiasına net dille yalanlama

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın iddiaları yalanlamasının ardından  Sözcü Tv’de konuya ilişkin açıklamada bulunan Özdağ, şunları söyledi:

Sığınmacıların geri dönüşü, terörle mücadele ve Türkiye’nin güvenliği konusundaki görüşlerimizi Kemal Bey ile paylaştık. Bu konularda Zafer Partisi’nin de sorumluluk alması gerektiği konusunda uzlaştık. Bakanlık meselesi hükümet kurulmadan konuşulacak bir mesele değil. Altılı masa bu konuyu kendi içinde de konuşmamış. Kemal Bey bizimle paylaştı. Önce 28 Mayıs’ı bitirelim teknik detayları daha sonra konuşuruz şeklinde karara bağladık.