CHP’den Bakanlık ve kayyum iddiasına net dille yalanlama

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2023 Çarşamba 2:18 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2023 Çarşamba 2:25 pm

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında bakanlık konusunun konuşulmadığını söyledi. Öztrak kayyum tartışmasının da gerçeği yansıtmadığını söyledi.

CHP’li Faik Öztrak, Zafer Partisi Genel Başkanı Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan görüşmeyi değerlendirdi. Kayyum tartışmalarına değinen Öztrak, sosyal medyada yer alan iddialarının dezenformasyon olduğunu dile getirdi.

Özdağ: Zafer Partisi olarak Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz

Öztrak açıklamasında şunları söyledi:

“Bir dezenformasyon süreci başlatıldı. Protokol metni son derece açıktır. Protokolün dördüncü madde Millet İttifakı’nda yer alan metnin özetidir. Metinde yargı kararı olmadan adım atılmayacağı net şekilde belirtilmiştir.

Baştan beri söylüyoruz. Kılıçdaroğlu Bakanlar Kurulu’nu Millet İttifakı liderleri ile yaptığı görüşmelerden sonra yapacaktır. Özdağ ile yapılan görüşmede Bakanlık konusu hiçbir şekilde gündeme gelmemiştir. Görüşmenin ana omurgası kaçaklar, uluslararası güvenlik oluşturmuştur. Haber ve yorumlar dezenformasyon ve yalandır.”