İbrahim Gökçek’in cenazesi defnedildi, polis türkü söylenmesine izin vermedi

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2020 Cumartesi 11:25 am - Güncelleme: 9 Mayıs 2020 Cumartesi 1:44 pm

Ölüm orucuna ara verdikten iki gün sonra hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesi Kayseri’de defnedildi. Cenazede türkü söylenmesine izin vermeyen polis, Grup Yorum üyesi Bahar Kurt’a müdahale etti.

Grup Yorum üzerindeki konser yasaklarının son bulması ve tutuklu üyelerinin adil yargılanması talebiyle başlattığı ölüm orucuna taleplerin yerine getirilmesi sözüyle 323 gün sonra ara veren ve iki gün sonra hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, Kayseri’de defnedildi.

CENAZEYE SALDIRI VE TEHDİT

Gökçek’in cenazesi Kayseri’ye yola çıktıktan sonra ülkücü gruplar tarafından “yakılmakla” tehdit edilmiş, MHP’li vekiller saldırganlara sahip çıkmıştı.

Organize saldırı! Yol kesip ‘Cenazeyi yakarız’ diye tehdit ettiler, MHP’li vekil sahip çıktı

Dün, İstanbul Gazi Cemevi’nde yapılan anma törenine de polis müdahale etmiş, Cemevi’nin camlarını kırarak gaz bombasıyla saldırmıştı.

POLİS, TÜRKÜ SÖYLENMESİNE İZİN VERMEDİ

İbrahim Gökçek, saldırı ve tehditlere rağmen Kayseri’de toprağa verildi. Cenazede türkü söylenmesine izin vermeyen polisler, Grup Yorum üyesi Bahar Kurt’a müdahale etti.

TUTUKLU EŞİ DE KATILDI

Cenazeye, Gökçek’in eşi, tutuklu Grup yorum üyesi Sultan Gökçek de katıldı. Gökçek’in ailesi, cenaze evinde İstanbul’dan Kayseri’ye gidene kadar yaşadıklarını anlattı.

Halkın Hukuk Bürosu da “Bu can bunca hasrete dayanır, soludukça içimde sevdan, sevdan ki bir yakıcı kuştur yüreğimde gümbürder zulme karşı kan gibi..” paylaşımı yaptı.