İbrahim Gökçek’in cenazesine polis müdahalesi! Cemevi’ne gaz bombası atıldı, gözaltılar var

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2020 Cuma 11:10 am - Güncelleme: 8 Mayıs 2020 Cuma 6:19 pm

Ölüm orucuna ara verdikten iki gün sonra hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesinin Kayseri’ye gönderilmesi öncesinde Gazi Cemevi sabahın erken saatlerinden itibaren polis ablukasına alındı, mahalleye giriş çıkışlar polis tarafından kapatıldı. Cenazenin bulunduğu Gazi Cemevi’ne gaz bombası atan polis çok sayıda yurttaşı gözaltına aldı.

Grup Yorum üzerindeki konser yasaklarının kaldırılması ve tutuklu üyelerinin adil yargılanması talebiyle başlattığı ölüm orucuna 323. günde ara veren ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesi Kayseri’ye uğurlanacak.

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek hayatını kaybetti

MAHALLE ABLUKA ALTINA ALINDI

Cenazenin Kayseri’ye gönderilmesi öncesinde yapılacak uğurlama için yürüyüşe izin vermeyen polis, Gazi Mahallesi’ni sabahın erken saatlerinden itibaren abluka altına aldı. Polis, Gazi Cemevi’ne girişlere izin vermezken, Cemevi’nin girişine TOMA yerleştirildi.

İbrahim Gökçek böyle seslenmişti: Çok bedeller ödedik

POLİS GAZİ CEMEVİ’NE GAZ BOMBASI ATTI

Cenazeyi uğurlamaya gelen yurttaşlara müdahale eden polis, Gazi Cemevi’ne de gaz bombası attı. Müdahale sırasında Cemevi’nin camları kırılırken, Gökçek’in ailesi de gazdan etkilendi. Gökçek’in babası “İbrahim’i sahiplenin. İbrahim’i onlara teslim etmeyelim” diye seslendi.

Fotoğraf: Gazete Fersude

Helin Bölek’in cenaze törenine polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı var

AVUKATLAR GÖZALTINA ALINDI

Aralarında Halkın Hukuk Bürosu avukatları, Didem Baydar Ünsal, Seda Şaraldı ve Doğa İncesu’nun da olduğu çok sayıda yurttaş gözaltına alındı.

POLİS, CENAZEYİ ALIKOYDU

Öte yandan, morgun kapısını kırarak içeriye giren polisler, Gökçek’in naaşını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir cenaze aracıyla cemevinden alıkoydu.

Gökçek’in cenazesi daha sonra Tuzla’da bulunan Mehmetçik Vakfı Tesislerinde aile fertleri, Grup Yorum üyeleri ve Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından oluşan 10 kişilik bir gruba teslim edilip, daha sonra buradan defnedilmek üzere Kayseri’ye doğru yola çıkarıldı.