Ukrayna’dan Donetsk’teki sivil yerleşim bölgesine füzeli saldırı!

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 3:38 pm - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 3:43 pm

Ukrayna, Donetsk’e füzeli saldırı düzenledi. Sivil yerleşim bölgesine isabet eden füze nedeniyle ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Donetsk’in merkezine Ukrayna kuvvetleri bir füze saldırısı düzenledi. Ukrayna Toçka-U füzesinin Donetsk’in merkezinde Hükümet Konağı yakınına isabet etmesi sonucunda yaralananlar olduğu belirtildi. Füzenin parçaları, Universitetskaya Caddesi’nde araba ve  otobüse çarptı.  Donetsk Halk Cumhuriyeti Hükümeti’nin açıklamasına göre patlamada, çoğu otobüste bulunan 20 kişi yaşamını yitirdi.

Rusya ve Ukrayna yeniden müzakere masasında! İşte dakika dakika tüm gelişmeler

“SİVİL HEDEFİ VURDULAR”

Donetsk Devlet Başkanı Denis Puşilin’se 23 yaralının hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Puşilin “Ölenler ve yaralananlar arasında çocuklar da var” diye ekledi. Puşilin, füzenin tam hedefini vurup infilak etmesi durumunda facianın çok daha büyük çaplı olabileceğini kaydetti. Donetsk Devlet Başkanı Denis Puşilin, Donetsk’e yapılan saldırıda kullanılan Toçka-U füzesinin yasaklı misket bombası içerdiğini söyledi. Puşilin, “Sivil hedefleri vurdular, burada asker yok, sadece memurlar var. İntikamımız ne olacak, göreceğiz. İnsanlığı kaybetmeyiz” dedi.

Rossiya-1 TV kanalına konuşan Puşilin şunları kaydetti:

“Toçka-U füzesi düşürüldüğü halde parçaları çok fazla hasara ve sivil kayıplara neden oldu ki en kötüsü de bu. İnsanlar ATM makinesinin önünde sıraya giriyordu, bir toplu taşıma durağında insanlar vardı.”