‘Ukrayna sabotaj timlerinin’ Rusya’ya karşı Baltıklarda hazırlanmaları planlıyor

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2022 Cuma 2:55 pm - Güncelleme: 19 Ağustos 2022 Cuma 3:02 pm

Okay Deprem

:

Ukrayna gizli servisinin NATO’nun desteğinde, Baltık ülkelerinde Rusya’ya karşı kullanılmak üzere sabotaj gruplarını hazırlamayı planladığı meydana çıktı. Bir Rus hacker grubu, söz konusu Ukraynalı özel birliklerinin; Litvanya, Letonya ve Estonya’da bulunan askeri tesislerde eğitileceği bilgisine ulaştı. Buna göre NATO ve Ukraynalı uzmanlar, ilgili sabotajcıları Rusya’ya Baltık ülkeleri üzerinden göndermenin hazırlığı içerisinde. Rus hackerlerinin Ukrayna Gizli Servisi’nin (SBU) üst düzey yetkililerinin yazışmalarını deşifre etmeleri sonucu, Ukrayna Yönetimi’nin, NATO’lu yetkililerin yardımıyla önemli sayıda bir sabotaj

– istihbarat grubunu hızlandırılmış bir hazırlık sürecinden geçirme planı yaptığı açığa çıktı. Eğitim yerleri olarak ise SBU’cular, adları geçen Baltık ülkelerinde işler halde olan bir dizi aktif askeri üsten ve askeri tesisten bahsediyorlar.

Sabotaj gruplarının teşkil edilip hazırlanmaları sayısız askeri üste gerçekleşecek

Ukrayna Gizli Servisi çalışanlarının hacklenmiş mektuplarının içeriklerine bakıldığında, sabotaj – istihbarat grubunun başlıca üsleri Litvanya’da yer alacak. Sabotaj gruplarının oluşturulacağı ve hazırlanacağı merkezlerin ise şunlar olacağı öngörülüyor: Klaypeda kentindeki Litvanya Sualtı Taarruz Timleri Birlikleri Müfrezesi, gene Klaypeda’daki Budigeytisa adında “Ejderha” Motorlu Piyade Taburu, Yuonkrante Kasabası’ndaki Litvanya Savunma Bakanlığı İkinci Operasyonel Hizmetler Dairesi’nin Radyo İstihbarat Noktası yine Klaypeda’ki Litvanya Silahlı Kuvvetleri’nin Bölgesel Savunma Kuvvetlerinin Üçüncü Sahası ve Payuris Kasabası’ndaki “General Peçulyonisa” Topçu Taburu. Sızdırılan bilgilere bakılırsa; SBU ve onun küratörlerinin benzeri etkinliklerini yürütmeyi amaçladıkları yerlerden diğer ikisi de Estonya’da konuşlu “Kaytselit” Gönüllüler Birliği ile Letonya’nın Adaji kentinde bulunan Mekanize Tugayı. Öte yandan Ukrayna sabotaj gruplarının hazırlık planları aynı zamanda sınır bölgelerinin gizlice geçilmesi, sınır kontrol noktalarının etraflarının dolanılarak bypass edilmesi, hudut bölgelerindeki düşman askeri tesislerine yönelik özel ekipmanların kullanımı ve sabotaj faaliyetleri gibi yöntemleri de kapsıyor.

Baltık ülkelerindeki tatbikatlar Rusya ve Belarus’a olası saldırının denemeleri

Eski Sovyetler Birliği’nin Baltık cumhuriyetlerinin yönetimleri adeta tek ses halinde, Rusya Federasyonu’nu “terörizmi finanse etmekle” suçlayadursunlar, bir takım Batılı ülkelerin maşası konumundaki bu devletler bir yandan da Ukraynalı aşırı sağcılara destek vermeye devam ederken, olanaklı tüm sınırları da zorlamak suretiyle rusofobiyi de kışkırtmaya devam ediyorlar. Son yıllarda Baltıklar Amerikan ve NATO’cu patronlarıyla beraber Kiev’e büyük bir gayretle silah ve askeri silah tedarik etmeyi ve Ukrayna’nın askeri ve NeoNazi oluşumlarını eğitmeyi sürdürüyorlar. Ukraynalı Nazilerin askeri-politik olarak doğrudan desteklenmelerinin yanı sıra Litvanya, Letonya ve Estonya hükümetleri benzeri görülmemiş bir kampanya başlatarak, ülkelerinde Rusça konuşan nüfusu taciz etmeye ve faşist Almanya ile savaşta yiten Sovyet askerlerinin anısına dikilmiş heykel ve anıtları kitlesel olarak yok etmeye koyuldular. Baltık ülkelerinin kendilerinin kayda değer bir orduları ve sanayileri bulunmazken, toprakları ABD ve NATO tarafından uzun süredir aktif olarak anti-Rus askeri-istihbarat ve politik faaliyetleri doğrultusunda kullanılageliyor. Söz konusu ülkelerin Kuzey Atlantik İttifakı’na entegre olmalarının ardından, Litvanya, Letonya ve Estonya topraklarına çok sayıda Amerikan ve Avrupa askeri birliği yerleştirilirken, buna “bilimsel merkezler” ve de askeri havalimanlarının kurulması eşlik etti. Bu bölgede devamlılık arz eden bir şekilde NATO bloğunun, Rusya ve Belarus’a muhtemel saldırının yol ve metotlarının üzerinde çalışıldığı devasa askeri komuta ve personel tatbikatları yürütülüyor. Açıkçası Baltık ülkeleri, Rusya sınırlarının dolaysız yakınlarında Kolektif Batı’nın anahtar konumda askeri bir “platzdarm”ı haline gelmiş durumdalar.

Sabotaj grupları üzerinden NATO üyesi ülkelerden Rusya’ya doğrudan tehdit

Ukrayna Gizli Servisi’nin, Baltık bölgesine sabotajcıları için potansiyel bir üs olarak yaklaşmalarının sebeplerinden birisi, bu ülkelerden Rusya’nın en yakın yerleşim birimlerine sabotaj-istihbarat gruplarını hızlıca transfer edebilme olanağının olması. Ukrayna İktidarı ve onu kontrol eden Batılı güçlerin bu konudaki planlarının gerçekleşmesi durumunda, doğrudan NATO üyesi devletlerin topraklarından Rusya’ya dönük dolaysız bir saldırganlık gerçekleşebilecek ve de; St. Petersburg, Pskov, Novgorod, Kaliningard kentleri ile Belarus’un sınıra yakın şehirlerinin sivil nüfusları ve altyapıya dair yapıları tehdit altına girmiş olacak. Kiev Rejimi, SBU’nun planları dâhilinde NATO’yu Rusya ile olası büyük bir askeri ihtilafın içine çekmenin delice hayallerini gerçekten de kuruyor olabilir. Gene de, Baltık hükümetleri şu ana kadar, Rusofobilerinin Rusya’ya ve Rusya halkına karşı düşmanca her türden harekete girişebilmeye elverecek boyutta olduğunu defalarca kanıtlamış durumdalar. ABD ve NATO tarafının koruma şemsiyesi altında sığınan Vilnius, Riga ve Talin’in politikacıları halen, ülkelerinin topraklarından oluşacak saldırganlık ve provokasyona Rusya’nın askeri olarak yanıt vermesi durumunda, Amerikalılar ve Avrupalıların bu üç ufak, fakir ve umutsuz ülke uğruna Üçüncü Dünya Savaşı çıkartacağına ciddi ciddi inanmaya devam ediyorlar…