Ukrayna – Rusya müzakereleri için Türkiye kararı

Yayın tarihi: 27 Mart 2022 Pazar 8:59 pm - Güncelleme: 27 Mart 2022 Pazar 9:00 pm

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın başlamasının ardından gerçekleştirilen yüz yüze görüşmelerin bir sonraki turu Türkiye’de gerçekleşecek.

Ukrayna’nın müzakere heyetinde yer alan parlamento üyesi David Arakhamia sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna-Rusya arasındaki devam eden müzakerelerin bir sonraki turunun 28-30 Mart tarihlerinde Türkiye’de yapılacağı duyurarak, “Bugün videokonferans yoluyla yapılan müzakerelerde, bir sonraki turun yüz yüze olarak 28-30 Mart tarihlerinde Türkiye’de yapılmasına karar verildi. Ayrıntılar daha sonra gelecek” ifadelerini kullandı.

Ukrayna savaşı ve sosyalizm

Rus heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky ise yaptığı açıklamada, “Bugün Ukrayna tarafı ile videokonferans yoluyla yapılan görüşmelerde bir sonraki turun 28-30 Mart tarihlerinde yüz yüze gerçekleşmesi kararı alındı” dedi.

Ukrayna, Rusya’nın geçen ay işgali başlatmasının ardından Rusya ile gerçekleştirilen önceki görüşmeleri ‘çok zor’ olarak nitelendirdi.

GÖRÜŞMELER YÜZ YÜZE VE VİDEO KONFERANS İLE YAPILMIŞTI

Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin birkaç turu Belarus’un Brest bölgesinde yüz yüze yapılmış ardından görüşmelerin video konferansla devam etmesi kararı alınmıştı.

Video konferans görüşmesi sonrası, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Danışmanı Podolyak ise özel alt çalışma grupları kurulduğunu açıklamıştı.

Ukrayna’da son durum…. Lviv’de büyük patlamalar

ERDOĞAN, PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durumun ve müzakere süreçlerinin ele alındığı aktarıldı.