Ukrayna ordusunu sarsan ölüm! Genelkurmay başkanının asistanı ‘hediye’ el bombasıyla öldü

Yayın tarihi: 7 Kasım 2023 Salı 9:41 am - Güncelleme: 7 Kasım 2023 Salı 9:56 am

Ukrayna Genelkurmay Başkanı’nın asistanı Gennadiy Çastyakov, doğum günü hediyesinin içinden çıkan el bombasının patlaması sonucu hayatını kaybetti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy’ın asistanı Gennadiy Çastyakov’un, doğum günü hediyesinden çıkan el bombasının patlaması sonucu hayatını kaybettiği, oğlunun ağır yaralandığı açıklandı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy,  asistanı ve yakın arkadaşı Çastyakov’un “trajik koşullarda” ailesiyle doğum gününü kutladığı sırada öldüğünü duyurdu.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy

Doğum günü hediyelerinin birinin içinde bilinmeyen bir patlayıcının infilak ettiğini aktaran Zalujnıy, “Gennadiy’in eşi ve 4 çocuğu kaldı. Ailesine başsağlığı diliyorum. Gennadiy, tam ölçekli savaşın başlamasından bu yana benim için güvenilir bir omuz oldu, hayatını tamamen Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne ve Rus saldırganlığıyla mücadeleye adadı” ifadesine yer verdi.

Zalujnıy, olayın neden ve koşullarının soruşturma sırasında belirleneceğini kaydetti.

AB Ukrayna’ya destek için Rusya’ya yeni yaptırımlara hazırlanıyor

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ukrayna Ulusal Polis Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada da Kiev bölgesinin Çayki köyündeki bir apartmanda patlama ihbarı alınması üzerine polis ekiplerinin olay yerine ulaştığı belirtildi. İlk belirlemelere göre 39 yaşındaki Çastyakov’un el bombası patlaması sonucu hayatını kaybettiği aktarılan açıklamada, 13 yaşındaki oğlunun ağır yaralandığı ifade edildi. Açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. (AA)