Uğuroğlu: Perinçek’in iftirası hemen yalanlandı

Yayın tarihi: 29 Mart 2021 Pazartesi 9:46 am - Güncelleme: 29 Mart 2021 Pazartesi 9:46 am

Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in bazı iddialarının Esenyurt Belediyesi tarafından yalanlandığını yazdı.

Orhan Uğuroğlu, ‘Perinçek’in iftirası hemen yalanlandı’ başlıklı yazısında Haber Global kanalında Buket Güler’in ‘Mesele’ programına Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Avukat Yiğit Akalın ve araştırmacı Hilmi Daşdemir’le birlikte katıldığını hatırlattı.

Programda Perinçek ile yaşadığı bir tartışmayı hatırlatan Uğuroğlu, Perinçek’in “Esenyurt Belediyesi’ne 150 tane PKK muhibbini aldınız” şeklinde bir ifade kullandığını söyledi. Programın hemen ertesi günü Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un kendisini aradığını belirten Uğuroğlu, aralarındaki diyaloğu şöyle aktardı:

*Sordum: Kusura bakmayın lütfen hangi partidensiniz?

* ‘CHP’den yüzde 52’ye yakın oyla seçildim. Sayın Doğu Perinçek iftira atıyor, alınan işçilerle ilgili tüm güvenlik soruşturmaları titizlikle yapıldı. Ne PKK’cı, ne FETÖ’cü asla işe alınmadı.’ ”

Uğuroğlu ayrıca, “Sayın Perinçek; haydi PKK Muhibbilerinin Esenyurt Belediyesinde işe girdiğini belgeleri ile ispat et. Hodri meydan…” ifadesini kullandı.

YAZININ TAMAMI