Uğur Dündar’dan hakkında yapılan ‘Onu MİT eğitti’ paylaşımlarına tepki

Yayın tarihi: 27 Eylül 2023 Çarşamba 3:04 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2023 Çarşamba 3:07 pm

Duayen gazeteci Uğur Dündar, MİT görevlisi Hiram Abas‘ın kendisine silah kullanımını gösterdiği görüntüleri “Uğur Dündar’ı MİT eğitti” gibi yalanlarla servis edilmesine tepki gösterdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı içinde önemli görevler üstlenerek sembol isimlerden biri haline gelen ve 26 Eylül 1990’da aracının içinde çapraz ateşe tutularak uğradığı suikast sonucunda hayatını kaybeden Hiram Abas’la ilgili görüntüler tekrar hatırlandı. ‘Bay Pipo’ lakabı ile bilinen MİT görevlisi Hiram Abas’ın, Gazeteci Uğur Dündar’a silah kullanımı ile ilgili bir kaç adım gösterdiği görüntüler gündem oldu.

Öldürülen MİT mensubu Hiram Abas kimdir?

UĞUR DÜNDAR’DAN TEPKİ

Görüntülerin gündem olmasının ardından Uğur Dündar, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Dündar, görüntülere ilişkin, “80’li yıllar. Birçok kez yazdığım gibi haberlerim nedeniyle ölüm tehditleri alıyorum. Bir gün ruhsatlı silahımla poligona gittim. Baktım Devlet Bakanı Güneş Taner de orada. Yanında MİT Müst. Yardımcılığından emekli olan ve daha sonra teröristlerin şehit edeceği Hiram Abas da var. Rahmetli benim atış yaptığımı görünce yanıma geldi ve acemisi olduğum silah kullanımı hakkında “öyle tutma, şöyle tut” gibi bir şeyler söyleyip gitti. Aradan 40 yıl geçtikten sonra o birkaç dakikalık görüntüler “Uğur Dündar’ı MİT eğitti” gibi yalanlarla servis edildi. Gülüyorum” ifadelerine yer verdi.