Uğur Dündar’dan çarpıcı çıkış: Susurluk’tan daha vahim…

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2021 Salı 1:47 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2021 Salı 2:06 pm

Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programının konukları bu hafta Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ve duayen gazeteci Uğur Dündar oldu. Sedat Peker’in iddialarının Susurluk’tan daha vahim olduğunu belirten Dündar, “O zaman susulmadı şimdi niye susulsun?” diye sorarken Tantan, “Online eğitim mafya eğitimine dönmüştür.” diyerek isyan etti.

Saadettin Tantan’dan kritik soru: Tesadüf mü yoksa…

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına ilişkin konuşan ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tantan, “Bugün özellikle Doğu Karadeniz havzasında, Doğu Akdeniz havzasında tehdit olarak yaşananlar bir tesadüf müydü? Yoksa Genişletilmiş Ortadoğu Projesi’nin bir yansıması mıydı?” diye sordu.

“ONLİNE EĞİTİM MAFYA EĞİTİMİNE DÖNMÜŞTÜR”

Peker’in yurtdışından kamuoyunu yönlendirmeye çalıştığını ve kendi tanıtımını yaptığını belirten Tantan, “Bir takım yetkililere tehditte bulunan şey nedir? Online eğitim mafya eğitimine dönmüştür. Yani eğitim sistemi online eğitimdir ama mafya eğitimi toplumda kabul görmüştür. Yani siz devlet yetkilileri olarak eğer buna malzeme oluyorsanız demek ki sizde bir sıkıntı var.” dedi.

“20 MİLYON KİŞİ TARAFINDAN İZLENDİ”

Peker’in iddialarına ilişkin konuşan Dündar ise, Soylu’nun olayın başında yargıya dilekçe vererek hakkındaki iddiaların araştırılması gerektiğini söyledi. Peker’in iddialarının 20 milyon kişi tarafından izlendiğini ifade eden Dündar, yandaş medyanın Peker’in iddialarını görmemesini eleştirdi. “Kolombiya’da yakalan 4.9 tonluk kokainden söz ettin halbuki bundan 10-15 gün önce Ekvador’un Bolivar limanından hareket eden gemi Panama’ya geliyor ve Panama’da muz kolileri arasına yerleştirilmiş 616 paket kokain ele geçiriliyor. Bu da son derece önemli bir olan, 4.9 ve bu 616 paket ve geçenlerde yapılan operasyonu da hesaba katarsak bunlar korkunç bir yekün oluşturuyor.” dedi.

“SUSURLUK’TAN DAHA VAHİM…”

Susurluktan daha vahim bir durumla karşı karşıyayız diyen Dündar, “Susurluk’ta da uyuşturucu, kumar vardı ve ayrıca Susurluk çetesindeki polisler terörle mücadele ettiklerini düşünerek PKK’yi finanse ettikleri iddia edilenlere yargısız infaz yaptıkları ortaya çıktı ama sonuçta onların içinden bile kokainman olanlar çıktı. Daha önceki programda da söylediğim gibi siyasi rant uğruna o polisleri kullananlar o çocukları kirli bir eldiven gibi kenara attılar. ” dedi. Susurluk olayının detaylarının dönemin gazetecilerinin çabalarıyla ortaya çıkarıldığını hatırlatan Dündar, “O zaman susulmadı şimdi niye susulsun?” diye sordu.

Yayının tamamını izlemek için tıklayın.