Ucuzluk kuyruğu! Bu kez şeker için saatlerce beklediler

Yayın tarihi: 15 Haziran 2022 Çarşamba 8:25 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2022 Çarşamba 8:25 pm

Yüksek enflasyon ve yanlış ekonomi politikaları nedeniyle cebindeki parası eriyen vatandaş, çareyi ucuzluk kovalamakta buluyor. Bilecik’te ucuz şeker haberini duyanlar, marketin önünde kuyruk oluşturdu.

Bilecik’teki bir Tarım Kredi Kooperatif marketinde indirimli şeker satışı yapıldığını duyan vatandaşlar, markette uzun kuyruklar oluşturdu. Marketin önünde saat 12:00’de kuyruğa girdiğini söyleyen yaşlı bir kadın, “Eskiden İstanbul’da tüp kuyruğu vardı, yağ kuyruğu vardı çok eskiden. Şimdi şeker kuyruğu var” dedi. Kadın, yaşanan yoğunluğa şöyle tepki gösterdi:

“12:00’de geldim, bir paket şehriye aldım, param yok ki ne fazla alacağım. Şeker burada ucuz da başka yerde 115 falan. Ama iki kiloluk var, birer kiloluk gelmiş. 12:00’den beri bekliyorum. Hastayım ben, zaten ayakta duracak halim yok. Allah aşkına yani düzene girelim. Eskiden İstanbul’da tüp kuyruğu vardı, yağ kuyruğu vardı çok eskiden. Şimdi şeker kuyruğu var.”

“YAZIK, GÜNAH”

Marketten alışveriş yapabilmek için bir saat kadar sıra beklediğini aktaran bir vatandaş ise “Her şey pahalı, ucuz olan bir şey yok ki. Yapacak bir şey yok. Bugün 5 liraysa yarın 7 lira. Valla bir saat bekledik herhalde. Her gün aynı şey oluyor. Bunu düşürsünler veya iyice çıkarsınlar, millet beklemesin. Yazık günah yani. Bilmiyor yani niçin pahalılaşıyor ama millet bekliyor yani. Yazık günah yani” diye konuştu.

AKP’nin kalesinde ucuz şeker izdihamı