Ucuz telefonlarında da OLED kullanacak

Yayın tarihi: 27 Ekim 2023 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 25 Ekim 2023 Çarşamba 8:50 pm

 Samsung, OLED ekranı amiral gemisi telefonlarında kullanıyordu. Fakat bu durum değişecek. Çünkü şirket daha ucuz telefonlarında da OLED kullanmaya karar verdi.

Samsung, IP68 derecesi, kamerada OIS (Optik Görüntü Sabitleme) ve 4 yıllık Android güncellemesi gibi özellikleri alt segment telefonlarına taşımıştı. Teknoloji devi şimdi de ucuz telefonlarında OLED ekrana yer vermeyi planlıyor. The Elec’in haberine göre Samsung önümüzdeki yıl Galaxy A1x serisi modellerinde OLED panel kullanacak. Eğer bu söylenen doğruysa 2024 başlarında çıkması beklenen Galaxy A15’te OLED ekran olabilir. Bu telefonla ilgili sızıntılar olmuştu. Tasarım olarak seride diğer cihazlara benziyordu. Fakat ne sızıntıda ne de eski dedikodularda A15’te OLED panelin olacağından söz edilmemişti.

OLED

İlginizi çekebilir: Samsung OLED Era sayfası ile akıllı telefonunuzun ekranını keşfedin

Galaxy A15’in 4G ve 5G destekli iki farklı modelinin çıkması bekleniyor. 4G modelinde MediaTek Helio G99 işlemci, 5G modelinde ise Exynos 1430 kullanılabilir. Cihazda 25W şarj desteği ve 5000 mAh kapasitede pil olacak.

Samsung bir taraftan da Galaxy S24 serisi için son aşamaya girdi. İddia edilenlere göre şirket Galaxy S24’ü şimdiye kadarki en akıllı telefon yapmaya hazırlanıyor. S24’lerde üretken yapay zeka teknolojisi kullanılacak. Firma bunu sesli asistanı Bixby ile yapabilir. Teknoloji devinin Bixby’yi yapay zekaya dayalı olarak geliştirdiği iddia ediliyor. Ayrıca S24’te yazıyı resme dönüştürme (Text-to-image) özelliği de olacak. Sektörden kaynaklar Samsung’un yapay zeka konusunda Google, Microsoft, Midjourney hatta Stability AI’la görüşmeler halinde olduğunu ve yapay zeka alanında birleşik cephe oluşturabileceklerini ileri sürdü.

Motorola yeni telefon konseptiyle geri döndü