Ucuz et kuyruğunda gözleri doldu: Allah sizi kahretsin!

Yayın tarihi: 14 Mart 2024 Perşembe 12:54 pm - Güncelleme: 14 Mart 2024 Perşembe 2:52 pm

Ramazan ayının dördüncü gününde de iftar sofrasına et koymak isteyen vatandaşlar uygun et satışı gerçekleştiren Başkent Marketler’in önünde kuyruk oluşturuyor. Sırada beklerken TELE1’e konuşan vatandaş, “Gerçekten utanıyorum. Ağlanacak durumuna utanıyorum.” dedi.

Türkiye’de derinleşen ekonomik kriz ve hayat pahalılığı Ramazan ayında da vatandaşı zorlamaya devam ediyor. Her geçen gün artan fiyatların ardından alım gücü düşen vatandaşlar ucuz et alabilmek için sabahın erken saatlerinde et kuyruğuna girdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ramazan ayı boyunca sürecek uygun fiyatlı et satışı yapacağını duyurdu. Uygulama dördüncü gününde de devam ederken iftar sofrasına et koymak isteyen vatandaşlar Başkent Marketler önünde sabahın erken saatlerinde kuyruğa girdiler.

Sabah saat 10:00’da başlayan uygulama için vatandaşlar çok daha erken saatlerde beklemeye başlıyor. Uzun kuyruklar sonucunda isimlerini yazdıran vatandaşlar beşer kişilik gruplar halinde şarküteri bölümüne geliyor.

‘TARIM ÜLKESİ TÜRKİYE’NİN DÜŞTÜĞÜ DURUMA BAK’

TELE1 muhabiri Gönül Kasap’a konuşan bir vatandaş, “Üç gün geldik bulamadık. Bugün kuyruğa girdik işte. Utanıyorum. Gerçekten utanıyorum. Ağlanacak durumuna utanıyorum. Tarım ülkesi Türkiye’nin düştüğü duruma bak. 20 lira 30 lira ucuz et alabilmek için, 5 liraya ucuz ekmek alabilmek için millet kuyrukta. Allah kahretsin bizi bu duruma düşürenleri.

Uzun saatler sonunda içeri girdiğinde bir kilo kuşbaşı ve bir kilo kıyma alabileceğini söyleyen vatandaş, “O da birkaç ay yetecek işte. Bir de çocuğu olanlar var onlar daha kötü. Allah bizi kurtarsın diyorum mübarek günde”

 

‘UCUZ BİR ŞEY VARSA EMEKLİLER ORADA’

Vatandaşlar sadece et değil ekmek içinde kuyruğa giriyor. Emekli bir vatandaş, “Pidemizi aldık et kuyruğuna girdik. Hem orada bekledik hem burada bekliyoruz. Hep kuyruklardayız. Emeklinin işi nerede marketlerde ucuz bir şey var onun peşinde. Ucuz bir şey varsa emekliler orada yani. Ben 2006’da emekli olduğumda askeri ücretin iki katı maaş alıyordum. Şimdi 10 lira emekli maaşım var asgari ücret 17 lira, şu anda benim maaşımın 35 milyar olması lazımdı. Hükümet utansın bundan, utansın. Emeklileri bu hale düşürenler utansın başka ne diyeyim?” diye konuştu.

 

AKP yüzyılından insan manzaraları! İftar sofrası için ucuz et kuyruğu…

Kaynak: HABER MERKEZİ